Masini

Taycan, prima masina Porsche 100% electrica

Recomanda informatia!

Constructorul german Porsche a dezvaluit recent prima sa masina sport 100% electrica, pe numele sau, Taycan.

Astfel ca, Porsche isi face intrarea in domeniul automobilelor electrice cu cele mai performante versiuni de la Taycan, Turbo S si Turbo. Porsche se pare ca va lansa mai tarziu versiuni mai putin puternice si cu tractiuni integrale. Si un alt model mai este prevazut pentru sfarsitul anului 2020, Tycan Cross Turismo.

Taycan S, cu un motor care ajunge la o putere de pana la 50 de kilowatti, echivalentul a 750 de cai, poate ajunge la 100 de km/h, dupa o pornire de doar 2,8  secunde.

Bateria, care are o capacitate de 93, 4 kWh, este cuplata la un sistem de reincarcare de 800 de volti. Fata de sistemele obisnuite de 400 de V. Va putea fi deci incarcata pe o retea de incarcare de cea mai mare putere cu un curent continuu.

Taycan reia aspectele sportive ale masinii 911 Spyder si ale masinilor de curse care au facut marca atat de populara.

Designul masinii este unul foarte bine gandit deci, prezentand elemente care fac parte din semnatura constructorului german. Putem nota de asemenea prezenta neoanelor de pe jante si farurile foarte puternice, care ii confera o latura foare futurista.

De asemenea, Taycan se poate lauda cu o slaba amprenta de carbon. Interiorul sau prezinta comenzi de tip « boomerang » si nu mai putin de 4 ecrane tactile, de la tabloul de bord si pana la volan. Daca bugetul iti permite asta, mai poti opta si pentru ecrane suplimentare.

Si se pare ca marca Audi este pe cale si ea sa lanseze un model de masina berlina electrica, e-tron GT, un concurent direct pentru noua masina de la Porsche. Un lucru este sigur insa- acest model nu este destinat comercializarii in masa.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *