Masini

Care a fost cea mai bine vanduta masina in 2023? Indiciu: Elon Musk este fericit

Recomanda informatia!

Este clar ca Tesla a avut un an record, devansand concurenta in 2023.

In ciuda conditiilor macroeconomice dificile, 2023 a fost un an excelent pentru Tesla. De fapt, compania a inregistrat o crestere a livrarilor cu 38%, cu un volum de productie de 1,8 milioane de vehicule electrice. Desi aceste rezultate sunt deja extrem de pozitive, Tesla a reusit o performanta si mai mare.

Potrivit unui studiu realizat de Jato, unul dintre modelele Tesla a fost cel mai bine vandut automobil la nivel mondial in 2023. Tesla Model Y este regele pietei, cu 1,23 milioane de modele vandute la nivel mondial in anul care tocmai s-a incheiat. Tesla Model Y nu numai ca s-a impus pe piata masinilor electrice, dar si-a depasit toti rivalii. Termica, electrica, hibrida… nu conteaza! Tesla Model Y a depasit cu ceva mai mult.

O poveste de succes pentru Tesla Model Y

Desi Tesla este doar un start-up in lumea auto, compania lui Elon Musk a dat peste cap piata cu vehiculele sale electrice remarcabil de inovatoare. Pe masura ce piata automobilelor electrice continua sa creasca in intreaga lume, Tesla este mereu cu un pas inaintea concurentei. Clientii Tesla sunt deosebit de loiali marcii.

Desi conditiile macroeconomice nu au fost ideale in 2023, Tesla a reusit o lovitura de maestru anuntand reduceri de preturi in intreaga lume. Iar producatorul nu a facut lucrurile pe jumatate. Preturile au scazut intre 3.000 si 4.000 de euro, in functie de model. Astfel, sacrificand pretul celui mai popular model al sau, Tesla a reusit sa convinga multi automobilisti sa cumpere (in sfarsit) Tesla Model Y. Datorita acestei strategii, Tesla a inregistrat o crestere de 64% a vanzarilor modelului sau Model Y.

Cu 1,23 milioane de Tesla Model Y vandute pana in 2023, Tesla a detronat Toyota. In acelasi timp, producatorul japonez traverseaza o perioada dificila, fiind in centrul unui scandal major. Anul trecut, au fost vandute 1,07 milioane de unitati ale modelului Toyota RAV4, in timp ce Toyota Corolla s-a “multumit” cu 1,01 milioane de unitati vandute.

“Ceea ce a reusit sa realizeze Tesla cu Model Y intr-un timp atat de scurt este remarcabil”, spune Felipe Munoz, analist la Jato. Si nu are de gand sa se opreasca prea curand. Cu anul 2024 abia dupa colt, Tesla este gata sa ajunga din nou in top. De fapt, Tesla are pregatite cateva surprize placute pentru pasionati in urmatorii ani. In 2025, marca intentioneaza sa lanseze un nou vehicul, iar acesta ar putea fi o mica revolutie.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *