Masini

Pericole generate de masinile inchiriate

Recomanda informatia!

Inchirierea unui vehicul nu face parte din activitatile pe care le face toata lumea in mod regulat cu exceptia celor care calatoresc foarte des. Cand apelam la serviciile unei societati de la care putem inchiria o masina trebuie sa fim constienti de faptul ca vom avea de suportat riscuri mai mari in trafic decat in cazul in care am calatorii cu masina noastra proprie, avand in vedere ca nu suntem familiarizati cu autovehiculul inchiriat.

Problema propriu-zisa apare atunci cand o masina apartinand unei agentii de inchirieri de masini se implica intr-un accident rutier. Practic solutionarea unui astfel de caz este mult mai greu si dureaza mai mult, deoarece in afara de soferul care a condus masina inchiriata este implicat automat si agentia de inchirieri de masini, precum si societatea de asigurare. Conform statisticilor in majoritatea cazurilor pe langa soferul care a condus masina inchiriata mai este implicat si un alt sofer si evident inca o masina.

Din aceste motive inainte de face apel la un astfel de serviciu, este foarte indicat sa ne consultam cu un avocat specializat in acest domeniu. Este o decizie la fel de inteleapta daca ne consultam cu juristul sau cu avocatul companiei de la care vom inchiria masina.

Legat de cele spuse mai sus, neaparat trebuie sa amintim faptul ca acest serviciu este un serviciu care se bazeaza foarte mult pe incredere. Adica, compania care ofera acest serviciu ne va pune la dispozitie o masina pentru ca are incredere in noi. Mai precis are incredere in faptul ca vom conduce intotdeauna in mod preventiv. Iar noi vom solicita si vom contracta serviciul inchirieri de masini pentru ca la randul nostru si noi vom avea incredere in compania care ofera acest serviciu. Adica, vom avea incredere in faptul ca masina inchiriata se afla in bune conditii tehnice.

Trebuie sa stim ca firmele care activeaza in domeniul inchirieri de masini, au responsabilitatea de a verifica periodic vehiculele care constituie obiectul inchirierilor. Aceasta responsabilitate este chiar reglementata prin diferite acte normative si guvernamentale. In cazul tarii noastre aceste acte normative se conformeaza perfect cerintelor Uniunii Europe astfel este practic imposibil ca in Romania sa fie inchiriata o masina, intr-o stare tehnica neconforma. Dar este indicat sa citim contractul de inchiriere de la inceput pana la sfarsit ca sa stim ce presupune in privinta noastra daca masina torusi se dovedeste a fi defect. Cu toate acestea daca dorim sa fim cat se poate de sigur ca am inchiriat o masina in conditii tehnice bune putem chiar sa inspectam masina. Putem de exemplu sa conducem si sa testam vehiculul in curtea agentiei sau daca acolo nu este posibil atunci intr-o zona apropiata. Putem verifica astfel manevrabilitatea vehiculului precum si franele vehiculului, care sunt elemente foarte importante privind circulatia in siguranta. De asemenea putem verifica daca vehiculul are urme de zgarieturi, lovituri sau daca are alte daune similare. In plus putem verifica chiar si dotarile autovehicului, precum existenta si starea roatei de rezerva sau al trusei sanitare.

Persoana, care provoaca un accident rutier cu o masina care apartine unei societati de inchirieri de masini, este responsabil pentru pagubele provocate de catre el in cazul in care este considerat apt de catre organele competente de a conduce un autovehicul. Aceasta responsabilitate insa se poate diminua pe limita asigurarilor valabile. Respectiv se poate cerceta si responsabilitatea societatii daca persoana care provoaca un accident cu o masina inchiriata nu este considerat apt pentru conducere. Adica se va cerceta conditiile si imprejurimile in care masina a fost incredintata acelei persoane.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *