Masini

Conditiile in care se poate inchiria o masina

Recomanda informatia!

Pentru foarte multi dintre noi autovehiculele au capatat o importanta majora in viata de zi cu zi. Dar ce se intampla daca masina noastra este defecta sau accidentata ? Ce putem face daca noi neaparat avem nevoie de o masina pentru ca programul nostru nu se poate corela cu orarul serviciilor de transport in comun ? O solutie in asemenea cazuri pot reprezenta societatile de inchirieri de masini. Dar probabil foarte multi dintre noi nu au inchiriat inca nici o data o masina. Pentru a venii in ajutorul acestor persoane, prin acest articol dorim sa descriem principalele clauze contractuale si principalele conditii care trebuiesc indeplinite si respectate atunci cand dorim sa facem apel la serviciile unei companii de inchirieri de masini.

Majoritatea societatilor din Romania pretind ca persoana care doreste sa inchirieze o masina sa aiba permis de conducere cu o vechime de minim un an. Un alt aspect comun este faptul ca masina este pusa la dispozitia clientului cu rezervorul plin. Evident clientul are obligatia sa returneze masina tot cu rezervorul plin, precum si cu toate documentele, accesoriile si echipamentele sale. Masinile trebuiesc returnate la o data, la o ora si intr-un loc stabilit in comun acord cu agentia. Daca nu putem returna masina la ora si la data prestabilita atunci neaparat sa informam agentia despre acest lucru deoarece altfel se poate presupune ca am furat masina iar agentiile pot sesiza organele de politie. Majoritatea firmelor admit si un sofer suplimentar care poate conduce masina. De asemenea in momentul in care vom inchiria o masina va trebui sa depunem si o garantie pe care vom primii inapoi dupa expirarea contractului de inchiriere. Marimea garantiei variaza in general in functie de clasa din care face parte autovehiculul inchiriat.

Companiile de inchirieri de masini impun si anumite conditii privind utilizarea masinii. Astfel, conditia principala este ca masina sa fie condusa conform reglementarilor legale in vigoare. De asemenea agentiile interzic transportul pasagerilor sau al diferitelor obiecte in mod oneros, cu masina inchiriata. Nu este permisa nici supraincarcarea masinii peste limitele maxime care sunt inscrise in certificatul de inmatriculare al masinii. Nu este agreata nici tractarea sau impingerea de vehicule sau al altor obiecte cu autovehiculele inchiriate. Mai putem aminti aici ca persoana care a luat in chirie o masina are obligatia sa nu conduca in stare de ebrietate, sub influenta drogurilor sau sub influenta unor medicamente care reduc capacitatea de concentrare si capacitatea de conducere. Cu aceste masini este de asemenea interzis participarea la diferite intreceri de masini, teste sau competitii automobilistice.

Consideram important sa va informam si despre faptul ca societatile de inchirieri de masini pot impune si o taxa suplimentara in cazul pierderii cheilor masinii. In plus, o taxa se mai poate impune si in cazul in care pierdem, distrugem sau deterioram documentele, accesoriile sau alte dotari ale masinii aflate in custodia noastra. Astfel este foarte indicat ca in momentul in care parasim masina sa scoatem cheile din contact, sa inchidem usile si portbagajul respectiv sa tragem sus toate geamurile autovehiculului. Eventualele amenzi cum ar fi de exemplu amenzile de parcare sau amenzile privind nerespectarea codului rutier sunt suportate de asemenea de catre clientul care a inchiriat vehiculul. Trebuie sa notam ca proprietarul masinii nu poate fi facut raspunzator pentru eventualele furturi din masina, pentru pierderea anumitor obiecte din masina sau pentru accidentele suferite de catre clienti deoarece toate aceste riscuri sunt transferate clientului prin contractul de inchiriere.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *