Turism

De ce sa vizitezi Sinaia

Recomanda informatia!

In afara de vizitarea binecunoscutelor obiective turistice din Sinaia, exista suficiente alte motive pentru care sa vizitati, cel putin o data, aceasta locatie. Combinand, cu succes, cultura, cu istoria si relaxarea, aceasta se bucura de statutul de cea mai vizitata statiune montana din tara, inca de pe vremea cand Regele Carol a decis sa se stabileasca in aceasta locatie.

Dupa ce va veti gasi cazare in Sinaia, la unul dintre nenumaratele hoteluri sau pensiuni din zona, tot ce va mai ramane de facut este sa alegeti cu ce fel de activitati doriti sa va umpleti ziua. In functie de anotimpul in care vizitati aceasta locatie, aveti de ales intre drumetii, vizitarea obiectivelor istorice si a celor naturale, distractii si multe altele.

Daca ajungeti in Sinaia, pe perioada iernii, trebuie, neaparat, sa beti o cana din vestitul vin fiert care se vinde la Cabana Schiorilor, si sa degustati unul dintre multele feluri traditionale, care se prepara la Taverna Sarbului, in timp ce urcati spre Cota 2000, sau chiar si la restaurantul aflat in acest punct, privelistea fiind una deosebita. De asemeni, daca ati gasit cazare la unul dintre hotelurile si pensiunile din zona, incercati si meniul din restaurantul acestora, pentru a gusta din bucatele traditionale in aceasta zona. Multe dintre acestea sunt gazduite in cladiri ce dateaza de la inceputul anilor 1900, astfel incat, intreaga experienta va fi una foarte placuta.

Fiecare om care viziteaza aceasta statiune trebuie sa treaca si pe la Castelul Peles, un monument arhitectural ce ilustreaza bogatia si splendoarea momentului in care Romania era una dintre cele mai bogate tari din Europa. Aceasta vizita devine si mai importanta, in special datorita faptului ca, de curand, turistii sunt lasati sa viziteze si etajul 1 si mansarda castelului Peles. Desi, la o prima vedere, taxa de intrare pare una destul de mare, frumusetea obiectelor din aceasta locatie si multitudinea decoratiilor vor face ca acesti bani sa para unii dintre cei mai bine cheltuiti din toata perioada concediului. Asadar, daca va decideti sa vizitati castelul Peles, optati pentru un tur extins, chiar daca, initial, suma de 50 de Ron s-ar putea sa nu va placa. Garantat, impresia totala va fi una memorabila, care va va face sa revizitati, cat de curand, Sinaia.

Alte obiective turistice ce pot fi vizitate in Sinaia, pe langa cele cunoscute, sunt manastirea ce poarta acelasi nume, construita in anul 1690, parcul Ghica, casa memoriala George Enescu, castelul Pelisor si Casinoul.

Pentru doar 8 lei, puteti sa va plimbati cu trenuletul ce face inconjurul Sinaiei, circuitul durand aproximativ 30 de minute. De asemeni, retineti ca, indiferent de anotimp, daca vizitati Sinaia este bine sa aveti cu dumneavoastra o geaca mai grosuta, temperaturile fiind scazute seara, chiar si pe timpul verii.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *