Turism

Cele mai frumoase orase din Croatia

Recomanda informatia!

Croatia atrage mii si mii de turisti in fiecare an pe litoralul sau. Dar nu doar plajele sale ii atrag pe turisti. Are o multime de orase minunate de descoperit intre mare si pamant.

Split, clasat in Patrimoniul Mondial Unesco. Frumusetea sa si bogatia sa patrimoniala au facut ca acest oras sa fie ales drept locul de filmare pentru celebrul Game of Thrones. Vei recunoaste cu siguranta aici Palatul lui Diocletian, un loc istoric major al orasului care este inscris in Patrimoniul Mondial Unesco. Dar daca esti atras de spatiile mai mari, poti descoperi colina Marjan, acoperita de paduri si care domina marea.

Hvar, cea mai insorita. Situat pe insula cu acelasi nume, acest oras este primul oras de e insula, celalalt fiind Stari Grad. Este cel mai insorit oras din Adriatica, cu numeroase alte puncte istorice de descoperit aici- teatrul sau, unul din cele mai vechi din Europa, fortareata Fortica sau catedrala Sfantul Stefan.

Zagreb, capitala. Cu cele doua parti ale sale, legate intre ele de cel mai scurt furnicular din lume, Zagreb va fi pe placul tuturor datorita diversitatii sale. In partea sa de sus, biserica St. Marc este cea mai frumoasa din centrul sau istoric, cu sublimul sau acoperis colorat. Catedrala orasului este un alt loc sfant important de aici.

Brela, un alt loc foarte frumos de descoperit. Este un mic oras de pe coasta intre Split si Dubrovnik, unde se afla si Kamen Brela, o stanca pe plaja Punta Rata. Vei descoperi aici un adevarat peisaj de carte postala.

Sibenik cu monumentele sale istorice. Acest oras are un port foarte frumos si o catedrala clasata in Patrimoniul Mondial Unesco, un loc foarte frumos care imbina influentele gotice cu cele renascentiste.

Oraselul Rovinj este denumit mica Venetie Croata. Are cele mai frumoase cladiri baroce si medievale si nu departe de gasesc si trei din cele sapte porti care inconjurau pe vremuri orasul.

Dubrovnik, perla Adriaticului. Este cel mai frumos loc din Dalmatia marginit de Adriatica care se poate descoperi pornind de la fortaretele sale sau din varful muntelui Srd, cu ajutorul telefericului.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *