Turism

Informatii despre Marea Britanie

Recomanda informatia!

Marea Britanie este una dintre cele mai frumoase si cele mai renumite tari din lume. In acest fel, nu este de mirare ca atrage multi turisti. Ca sa va pregatiti cu adevarat de calatorie, aflati din urmatoarele randuri totul despre tara.

Generalitati despre Marea Britanie

Denumirea oficiala a acestei tari este „Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord”. Este o tara insulara si este situata in partea vestica a Europei. Acest regat este alcatuit din urmatoarele tari: Anglia, Irlanda de Nord, Scotia si Tara Galilor. Accesand siteul marea-britanie.com veti putea sa aflati multumita articolelor care va asteapta, toate detaliile importante despre tara. Orasul Londra este capitala Regatului Unit si limba oficiala in tara este engleza, insa sunt recunoscute si urmatoarele limbi:

  • irlandeza

  • galeza

  • scotiana

Sistemul politic in tara este monarhia constitutionala si moneda utilizata este lira sterlina.

Geografia si clima Marii Britanii

Relieful Regatului Unit este variat, dat fiind ca este alcatuita din 4 tari. Scotia are un relief variat, cu dealuri si munti, cel mai inalt punct din tara, dar si din Regat fiind de 1343 metri, in varful Ben Nevis. In Irlanda domina depresiunile, in timp ce in Tara Galilor sunt foarte multi munti, cu inaltime de pana la 1085 de metri. Anglia are la fel un relief variat, cu depresiuni, dealuri si munti pana a 1000 de metri.

In ceea ce priveste clima Regatului Unit, aceasta este temperat-oceanica, adica verile sunt extrem de calde si precipitatiile dese, in timp ce iernile sunt blande.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *