Turism

De ce este Berlin atat de special?

Recomanda informatia!

Capitala germana dispune de un numar incredibil de atractii turistice.

Berlin este unul din cele mai dinamice orase, cosmopolite si multiculturale din Europa. Capitala germana gazduieste turisti din intreaga lume. Pe langa colectia pasionanta de atractii turistice unice si istorice, orasul este in egala masura cunoscut pentru organizarea unor evenimente culturale prestigioase precum Festivalul International de film de la Berlin, cunoscut sub numele de Berlinale.

Berlinale

Organizat in fiecare an in luna februarie, Berlinale pune in competitie cele mai bune filme in cursa pentru ursul de aur. Berlinale Palast este locul in care se tin avanpremierele in competitie.

Reichstag

Simbol puternic al razboiului si al reunificarii, cladirea istorica Reichstag este sediul parlamentului german, Budestag. Veritabila comoara arhitecturala, Reichstag, domul de sticla care domina Reichstag ofera o panorama de 360 de grade asupra orasului Berlin si peisajului urban.

Tiergarten

Cel mai mare spatiu verde din Berlin, acest parc ofera o oaza de pace si de liniste turistilor si rezidentilor deopotriva.

Victory Column

Piesa centrala din Tiergarten este coloana victoriei, inalta de 67 de metri. Ofera o perspectiva asupra capitalei germane care taie rasuflarea.

Insula cu muzee

Partea de nord a insulei situat pe raul Spree a fost botezat astfel datoriita grupului de muzee de renume international care ocupa regiunea.

East Side Gallery

Daca esti adeptul street art, trebuie sa iti indrepti neaparat pasii spre aceasta galerie in aer liber. Poti admira o serie de fresce murale de 1316 metri din ceea ce a ramas in picioare din Zidul Berlinului.

Checkpoint Charlie

Unul din cele mai cunoscute puncte de trecere ale zidului Berlinului, intre estul si vestul orasului, in timpul razboiului rece, Checkpoint Charlie este in ziua de azi o atractie majora, char daca postul de garda este in ziua de azi o reproducere. Este situat in apropiere de muzeul Checkpoint Charlie.

Sursa: https://www.starsinsider.com/fr/voyage/327103/quest-ce-qui-rend-berlin-si-speciale

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *