Afaceri

Cum iti gestionezi spatiul comercial

Recomanda informatia!

Gestionarea spatiului comercial nu este o misiune tocmai usoara. In realitate,trebuie sa il organizezi astfel incat acesta sa iti serveasca strategia comerciala si sa tii cont de specificul localului tau. Iata cateva lucruri esentiale de care trebuie sa tii cont pentru gestionarea spatiului tau comercial.

Ce este un spatiu comercial?

Spatiul comercial face referire la un loc special amenajat pentru a primi publicul cu scopul de a propune produse sau servicii. Este alcatuit din diferite zone care pot fi clasate in doua zone si anume:

– Zonele calde. Este vorba despre locurile prin care clientii trec in mod obligatoriu precum si cele in care se pot opri. Vitrina, intrarea si casa de marcat fac parte din aceasta zona calda;
– Zonele reci. Acest termen face referire la locurile unui spatiu comercial care inregistreaza un trafic redus;

Este important sa stii sa iti gestionezi spatiul comercial deoarece acest lucru contribuie la cresterea cifrei de afaceri. Un spatiu comercial atractiv permite imbunatatirea experientei clientilor si fidelizarea acestora.

Cum sa iti gestionezi spatiul comercial?

Gestionarea spatiului comercial implica, inainte de toate, optimizarea spatiului. Pentru asta, este esential sa investesti intr-o solutie de racking. Indiferent de domeniul de actiivtate in care evoluezi, trebuie sa te asiguri de faptul ca gasesti o solutie adaptata.
Este indispensabil sa tii cont de amenajarea spatiului tau comercial. Acesta trebuie sa iti permita sa identifici fara dificultate imaginea ta de marca precum si pozitionarea. Trebuie ca aceasta amenajare sa privilegieze confortul clientilor. Spre exemplu, trebuie sa faci in asa fel incat produsele sa fie usor accesibile.

Trebuie, de altfel, sa elaborezi si o strategie pentru a explora diferitele zone ale spatiului tau comercial. Incepe prin a identifica zonele calde si zonele reci ale spatiului si expune produsele pe care vrei sa le promovezi sau care nu sunt atat de cautate in locuri in care afluenta clientilor este mai importanta.

Sursa: https://www.mediacritik.com/gerer-espace-commercial-comment-faire/

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *