Afaceri

Sfaturi pentru antreprenori debutanti

Recomanda informatia!

Lipsa de experienta reprezinta unul din principalele motive pentru care adesea antreprenorii debitanti esueaza. Descopera in cele ce urmeaza cateva sfaturi pentru a reusi in afaceri chiar daca esti debutant.

Determinarea este cheia succesului. Ai devenit antreprenor deoarece ai avut o idee, buna sau nu. Aceasta idee este in realitate combustibilul care te tine treaz noptile si iti alimenteaza planurile de afaceri. In momentul in care intampini o multime de obstacole si vrei sa renunti atunci e timpul sa iti amintesti cat de tare ai crezut in ideea ta. Putini sunt antreprenorii de succes care au avut un drum usor pentru a-si crea afacerea. Determinarea este cheia succesului.

Ia repede deciziile. O trasatura de caracter care poate fi destul de greu de obtinut pentru un antreprenor incepator insa, daca te afli in aceasta pozitie nu trebuie sa uiti ca timpul te costa bani. Acum, fiecare decizie pe care o iei are un impact enorm. De aceea, trebuie sa inveti sa iei repede o decizie fara sa pierzi timp, o resursa deosebit de utila.

Cauta un mentor. Sfaturile unui mentor sunt deosebit de pretioase la inceput de drum. Acesta a trecut deja prin toate etapele unei afaceri si este in masura sa iti dea cele mai bune sfaturi. Asculta sugestii si sfaturi.

Analizeaza concurenta. Trebuie sa stii inca de la bun inceput care iti sunt principalii concurenti pentru a intocmi cel mai potrivit plan de afaceri. Trebuie sa cunosti asteptarile cloentilor din domeniul tau, sa cunosti strategiile si smecheriile pe care le aplica concurenta. Nu intra in aceasta afacere nepregatit. Fii in permanenta atent la miscarile concurentei pentru a nu avea aceleasi strategii. Tu trebuie sa fii original si sa atragi clientii datorita unor strategii originale, nu-i asa?

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *