Turism

Top 5 destinatii turistice pentru o vacanta de vis in Romania

Recomanda informatia!

Pentru foarte multi dintre noi vacantele petrecute in afara tarii erau cu adevarat un moft, iar odata cu criza economica tot mai multa lume alege sa isi petreaca vacanta de vis in Romania. De ce sa alegem sa plecam in alte orase ale lumii cand tara noastra detine o multime de destinatii turistice pentru o vacanta Romania de neuitat. Romania este o tara frumoasa care dispune de o mare varietate de peisaje minunate, de la muntii imensi pana la fluviul Dunarea care se varsa linistit in Marea Neagra.

Daca intr-adevar vrei ca anul care vine sa vizitezi cat mai multe locuri calde din tara, m-am gandit sa va fac o mica lista cu cele mai placute destinatii turistice. Iata care sunt acestea:

1. Plaja Corbu

Plaja Corbu este una dintre putinele plaje de pe teritoriul Romaniei care inca a ramas inca neexplorata in totalitate de catre turisti. Acest minunat si linistit loc se gaseste la doar 8 kilometri nord de Statiunea Mamaia. In cazul in care vrei sa iti petreci o vacanta linistita si relaxanta in Romania pe timp de vara va recomand sa mergeti pe plaja Corbu.

2. Gura Portitei

Odata ajunsi in acest loc vei ramane surprins de frumusetea si de linistea pe care o ofera fiecarui turist. Vei avea impresia ca te afli in alta tara si in nici un caz in Romania. Daca iubesti pescuitul si nu poti sa rezisti fara el, cred ca aceasta destinatie turistica este una ideala pentru tine si familia ta.

3. Masivul Ceahlau si varful Toaca

Masivul Ceahlau este cel mai inalt din Muntii Bistritei din grupa Carpasilor Moldo-Transilvani. Masivul Ceahlau se afla chiar pe teritoriul judetului Neamt, la foarte putin timp de orasul Bicaz si de lacul Izvorul Muntelui. Varful cel mai inalt al Masivului Ceahlau este Ocolasul Mare cu 1907 metri dupa care urmaeaza varful Toaca cu numai 1900 metri. Vrei sa ai o o mini vacanta in care sa-ti rencarci un pic bateriile si sa te simti intr-o alta lume fata de cea de zi cu zi? Atunci trebuie sa iti programezi vacanta din timp pentru a fi sigur ca nimeni si nimic nu te va mai putea opri.

4. Localitatea Enisala si Cetatea Enisala

Enisala este un mic satuc care apartine judetului Tulcea. Aproape de el se afla inca din Evul Mediu, cetatea care are acelasi nume, o fortareata construita de genovezi. Foarte multi turisti spun ca Enisala este un loc misterios al Romaniei pentru ca pana in momentul de fata nu s-au descoperit prea multe infoarmatii despre acesta cetate. Este o destinatie turistica care trebuie vazuta macar o data in viata. De sus se poate zari o priveliste superba care iti va ramane in minte intreaga viata.

Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor sau Castelul Huniazilor este in ziua de astazi cea mai impresionanta cladire cu arhitectura de inspiratie gotica de pe teritoriul Romaniei. Castelul a fost ridicat in secolul al XV-lea de catre Ioan de Hunedoara. An de an acest superb castel atrage zeci de mii de turisti in jur de 71.000 de vizitatori.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *