Turism

Obiective turistice in judetul Bihor

Recomanda informatia!

Din pacate obiectivele turistice din judetul Bihor nu sunt la fel de cautate ca si celelalte zone turistice ale tari, dar neaparat trebuie retinut faptul ca si aceasta regiune este destul de bogat in diferite frumuseti al naturii si nu numai. Trebuie mentionat aici ca aceasta regiune are toata infrastructura necesara activitatilor de turism, cum ar fi de exemplu hotelurile de calitate sau serviciile de masini de inchiriat. Bihorul pe langa frumusetile naturii propriu-zise detine si o comoara valoroasa in privinta statiunilor balneoclimaterice. Una dintre cele mai frecventate statiuni este Baile Felix. Aceasta statiune este situata la 8 km de Oradea si este una dintre cele mai populare statiuni balneoclimaterice, ce dispune de ape minerale termale cunoscute si utilizate inca din vremea romanilor. O alta statiune care este destul de popular in randul turistilor este Stana de Vale. Aceasta statiune functioneaza in regim permanent si se afla la o altitudine de 1 100 m, la circa 24 km de Beius. Dispune de instalatii pentru tratament si de partii pentru practicarea sporturilor de iarna. Statiunea este acoperita cu zapada din noiembrie pana in martie.

Judetul Bihor este bogat de asemenea si in monumente de arhitectura. Unul dintre cele mai importante realizari arhitecturale din judet este cladirea, Primariei Oradea. Aceasta cladire monumentala, a fost inaltata intre anii 1902-1903 dupa planurile arhitectului Rimanoczy Kalman. Un element deosebit il constituie asimetria in plan a constructiei. O alta cladire monumentala este Palatul Baroc, Oradea. Numit si Palatul cu 365 de ferestre, a fost construit in a doua jumatate al secolului XVIII, dupa modelul Palatului Belvedere din Viena. In centrul cladirii se afla o eleganta sala festiva, de forma ovala. Un alt obiectiv interesant, poate chiar unic in Romania este Sirul Canonicilor din Oradea. Aceasta este un ansamblu de constructii baroce, ridicate in diferite etape pe parcursul a 100 de ani, dar ce si-a pastrat totusi caracterul unitar datorita porticului care le leaga. Pe vremuri au fost folosite drept locuinte pentru reprezentantii clerului. Dorim sa notam aici o forma cat se poate de inteligenta de a vizita obiective turistice. Aceasta modalitate este pusa in practica mai mult de catre turistii straini, care dupa ce au sosit la aeroportul de destinatie fac apel la serviciile unei agentii de masini de inchiriat. Este logic daca se foloseste un avion si o masina, se poate aloca mai mult timp excursiilor sau activitatilor turistice propriu-zise decat in cazul in care se practica altfel.

Vezi si:  Jamaica ar putea deveni preferata consumatorilor de canabis

De asemenea, la fel de interesante si atragatoare pot fi si Muntii Bihorului. Cetatile Ponorului, unul dintre cele mai interesante complexe carstice din Romania, este situat in Muntii Bihorului, la circa o ora de mers de Cabana Padis. Aceasta cuprinde avene, cascade, lacuri si o pestera. Mai putem aminti printre zonele interesante ale acestei regiuni, Pesterea Ursilor. Situata la 82 km de Oradea, Pesterea Ursilor este o rezervatie speologica de aproximativ 1 km lungime, ce cuprinde doua niveluri. Adaposteste fosile ale ursului de caverna, disparut acum 15 000 de ani. O alta pestera, Pesterea Focul Viu se afla la o altitudine de 1 120 m, la 2 ore de mers de la Cabana Padis. In pestere se afla un ghetar, al doilea ca marime din Romania. Aceasta, luminat de razele solare printr-o fereastra din tavan, da impresia unui foc viu. Dupa cum puteti observa merita vazute si obiectivele turistice din aceasta regiune al tarii. Respectiv pentru cei care dispun de resursele financiare necesare, se recomanda sa faca apel la serviciile unei agentii de masini de inchiriat din aceasta regiune. De asemenea se propune transportul aerian ca si mijloc de transport primordial. Daca ne putem permite serviciile unei societati de masini de inchiriat respectiv un bilet de avion atunci in mod sigur vom putea acumula mult mai multe impresii valoroase de calatorie.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *