Turism

Ce sa vizitezi daca iti iei cazare pe clisura Dunarii?

Recomanda informatia!

Sa iti faci un concediu pe clisura dunareana si sa iti iei o cazare la pe malul fluviului, este o alegere mai mult decat buna.

Cazare Clisura Dunarii: Pe langa faptul ca te duci in zona in care muntele se intalneste cu apa, ai si o multitudine de locuri de vizitat, unele chiar unice in lume.

Ce sa vizitezi pe Clisura Dunarii?

1. Cazanele Dunarii
Cazanele Dunarii este o zona din defileul Dunarii, considerata una dintre cele mai frumoase. Se spune ca denumirea de cazane vine de la la faptul ca daca te-ai cocota chiar sus, pe varful muntilor, in apa jos, se vad vartejuri ca si cum apa ar clocoti intr-un cazan.

2. Chipul lui Decebal
Chipul lui Decebal este o statuie de 42 metri inaltime, sculptata in piatra. Este considera unica in lume, astfel ca in fiecare an, mii de turisti vin sa viziteze zona. Statuia lui Decebal se afla in Top 5 statui spectaculoase din intreaga lume, alaturi de Stauia Libertatii.

3. Manastirea Mraconia
In apropiere de Chipul lui Decebal, se afla Manastirea Mraconia care este situata chiar pe malul Dunarii, la intrarea in defileu. Desi aceasta constructie este mai noua, dupa revolutia din 1989, ea a fost construita pe locul unei alte manastiri care data din 1453.

4. Tabula Traiana
Tabula Traiana reprezinta singurul monument de acest fel din zona, care a ramas pana in vremurile noastre, datand de acum 2000 de ani in urma si ridicat de imparatul Traian. Pe aceasta placa sunt sculptati un vultur in zbor si 2 delfini. De asemenea, scrisul de pe placa este sculptat in relief. In traducere, textul de pe Tabula Traiana spune: ” Imparatul Caesar, fiul divinului Nerva, Nerva Traianus Augustus Germanicus, preot suprem investit cu puterea de tribun a IV a oara, parinte al patriei, consul a III a oara, spargand muntii a durat drum de-a lungul fluviului”.

5. Cetatea Trei Turnuri Trikule
Aceasta cetate a fost ridicata in secolul al XV-lea, dar in prezent, au mai ramas doar 3 turnuri deoarece restul cetatii a fost inundata atunci cand a fost amenajat lacul de acumulare Portile de Fier.

6. Pestera Ponicova Mehedinti
Pestera Ponicova este cea mai mare din intreg defileul Dunarii. Galeriile sale se intind pe po suprafata de 1660 m. Ca sa ajungi la pestera, se poate fie de pe uscat, fie de pe Dunare cu ambarcatiunile pe care le gasesti in zona de inchiriat pentru vizitarea pe apa acestui obiectiv turistic.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *