Via ferrata, o noua modalitate de petrecere a timpului liber

Recomanda informatia!

Cel mai nou si cel mai lung traseu de via ferrata a fost inaugurat la inceputul lunii iulie de catre primul roman pe Everest, Catalin Lacatusu. Un proiect ambitios care isi propune sa se alinieze la normele si standardele occidentale.

 Ce reprezinta mai exact un traseu de via ferrata? In primul si in primul rand, via ferrata inseamna petrecerea timpului in aer liber, in mijlocul naturii. Reprezinta o noua modalitate de recreere, o combinatie de drumetie montana si escalada, oferind un plus de energie si aventura celor interesati.

Noul traseu inaugurat se afla in localitatea Bicaz Chei, judetul Neamt, in Cheile Sugaului Munticelu. Un loc ce nu a fost ales din intamplare, peisajul fiind unul de vis. Aici a fost identificata o specie de planta unica in lume si anume Astragalus pseudopurpureus.

Ce echipament este necesar pentru a strabate un traseu de via ferrata? Cei care vor sa strabata un traseu de via ferrata trebuie sa stie ca exista un echipament obligatoriu. Cu alte cuvinte, au nevoie de un ham si o casca ce pot fi inchiriate din apropierea traseului ales. In plus, trebuie sa stii  ca incaltamintea joaca un rol esential si ca aceasta trebuie adaptata conditiilor meteorologice. Conditia fizica este un alt element esential. Turistii au nevoie de o conditie fizica buna pentru a duce la bun sfarsit acest traseu.

Traseele montane sunt prevazute cu cabluri, poduri metalice si scari. De regula, aceste trasee se afla in zone de stanca. De obicei, portiunile de via ferrata nu sunt foarte lungi, in jur de 100-700 de metri. Muntii Dolomiti sunt considerati raiul via ferratelor aici gasindu-se cele mai variate si mai multe trasee dar si cele ma grele de via ferrata.

Iata o activitate distractiva si antrenanta totodata, o modalitate excelenta de petrecere a timpului liber.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *