Harta Cluj interactiva, gaseste orice locatie dorita

Recomanda informatia!

Harta Cluj este o harta interactiva care are la baza hartile Google. Aceasta aplicatie poate fi utila pentru toti cei din zona, insa in special pentru turisti, deoarece gasirea unei adrese este la un clic distanta.

Aplicatia poate fi accesata de pe telefon, tableta sau computer, iar prin completarea campurilor “Cauta o locatie” puteti descoperi punctele de maxim interes ale orasului Cluj, pub-uri, cluburi, terase, benzinarii, centre turistice, aeroportul si multe altele.

Prin completarea celor doua campuri ale formularului Harta Cluj, “Plecare” si “Sosire”, vi se vor afisa ambele destinatii pe harta, distanta rutiera dintre ele, cel mai bun traseu de urmat cat si pretul calatoriei, in functie de consumul autoturismului personal.

De ce Cluj?

Orasul Cluj este al doilea ca marime din Romania si este situat in inima Transilvaniei. Este o destinatie preferata de turistii romani si straini pentru numeroasele festivaluri de muzica, teatru, film, dar si concerte importante. Daca nu l-ati vizitat inca, iata 5 motive pentru a va organiza urmatorul concediu in Cluj:

  • Casa Matei Corvin – in aceasta casa s-a nascut Matei Corvin, ultimul rege al Ungariei. Cladirea a trecut prin multe schimbari de-a lungul timpului, unele datorate degradarii, altele impuse de tendintele arhitecturale ale vremii. Doua camere sunt rezervate memoriei lui Matei Corvin, iar strada pe care se afla si care ii poarta numele a fost transformata in zona pietonala, unde se intalnesc frecvent targuri cu obiecte traditionale romanesti si unguresti.
  • Gradina Botanica Alexandru Borza – diversitatea este cuvantul principal atunci cand vorbim de gradinta botanica din Cluj deoarece sunt cultivate circa 10000 plante, grupate in categorii specifice, precum ornamental, fitogeografic, sistematic, economic si medicinal.
    Suprafata pe care o ocupa Gradina Botanica din Cluj este de 14 ha. Aici se gasesc si plante rare sau pe cale de disparitie precum Saponaria bellidifolia, Papaver corona sancti-stephani, Armeria maritima, Dianthus spiculifolius si altele.
  • Teatrul National: acesta isi are sediul in aceeasi cladire cu Opera Romana. Se randuieste printre cele mai valoroase monumente arhitecturale ale orasului Cluj-Napoca si poate cel mai reprezentativ in istoria arhitecturii de la 1900. Teatrul National clujean se orienteaza spre modernitate, spre repertoriul contemporan, dar pastreaza insa si nume clasice precum W. Shakespeare sau A.P. Cehov.
  • Palatul Banffy – gazduieste Muzeul de Arta, si cuprinde o curte spatioasa, pe fatada principala aflandu-se stema familiei Banffy, precum si statuete reprezentand personaje mitologice. Palatul Banffy din Cluj-Napoca a fost ridicat intre ani 1774 si 1785, pragul fiindu-i trecut de numeroase personalitati ale epocii, precum imparatii Francisc I si Franz Joseph. La etajul superior al palatului veti gasi Galeria de Arta Nationala.

Concluzie

Harta Cluj este o aplicatie simpla, usor de folosit si complet gratuita care poate fi foarte utila atunci cand vine vorba de locuri necunoscute. Va invitam sa descoperiti un oras plin de istorie, pornind intr-o plimbare pe stradutele sale la pas sau cu masina, utilizand aplicatia interactiva Harta Cluj.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *