Brasovul, cel mai vizitat oras din Romania

site-pedia.ro

Recomanda informatia!

Brasov – un oras primitor in orice anotimp, pe orice vreme. Un oras superb iarna, cand cu totii vrem sa schiem sau sa ne dam cu sania, dar si vara, cand fugim la munte de caldura uneori greu de suportat. Daca vrei sa ajungi la Brasov, dar nu esti familiarizat cu drumul pe care trebuie sa il urmezi, nu trebuie decat sa accesezi Harta turistica Romania online si sa urmezi indicatiile primite. Vei afla cati kilometri ai de parcurs, pentru o orientare cat mai buna in timp, si vei fi indrumat pe cel mai favorabil traseu rutier pentru calatoria ta.

Orasul Brasov a fost cel mai vizitat oras din Romania in 2017, cand a fost preferat de peste 1,2 milioane de turisti, straini si romani deopotriva. Este cunoscut pentru pozitionarea sa la poalele muntelui Tampa, iar putini turisti rateaza ocazia sa urce in varful acestuia cand vin la Brasov. Pentru urcare, exista doua variante: telecabina – cu care calatoria dureaza doar cateva minute sau treptele – a caror urcare necesita in jur de 45 de minute. Oricum alegi sa urci, peisajul pe care il vei gasi va fi unul de vis pentru ca iti va oferi o altfel de perspectiva asupra Brasovului.

Piata Sfatului din Brasov gazduieste periodic festivalul de muzica Cerbul de Aur, care promoveaza artisti romani si straini. Nu departe de Piata Sfatului se afla Biserica Neagra, unul dintre obiectivele turistice emblematice ale Brasovului si care atrage cei mai multi turisti. Cladirea este reprezentativa pentru stilul arhitectural gotic din Romania, insa in secolul al XVII-lea aceasta a fost afectata de un incediu, motiv pentru care i-a ramas si numele de Biserica Neagra. Brasovul este un oras medieval si bogat in istorie, fapt demonstrat de Cetatea Veche a Brasovului care ocupa o parte din centrul orasului. Aici poti vedea portiuni de zid vechi, drumuri pietruite, stradute inguste, Turnul Alb, Turnul Negru. Toate fac parte din Cetate si din istoria orasului, iar o plimbare pe trotuarele inguste te face sa te simti ca in urma cu cateva secole.

Nu departe de Brasov se afla castelul Bran, un loc care atrage turistii straini ca un magnet datorita asocierii cu legenda lui Dracula.

Indiferent pentru ce vin turistii aici, pentru munte sau oameni, pentru centrul istoric sau pentru poze, pentru peisajul de pe Tampa sau ca sa ajunga la Bran, un lucru este sigur: nu vor pleca dezamagiti din Brasov.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *