Sanatate-Medicina

Alimente care pot declansa o criza de artrita

Recomanda informatia!

Protejeaza-ti articulatiile impotriva durerii si inflamatiilor evitand aceste categorii de alimente care declanseaza o criza de artrita. Conform specialistilor, femeile sunt mult mai vulnearbile in fata acestei maladii. O femeie din patru sufera de artrita in timp ce la barbati proportia este de o persoana din zece.

Produsele lactate. Produsele lactate sunt de evitat in cazul in care suferi de artrita. Poliartrita reumatoida este uneori un raspuns specific la la proteinele prezente in produsele lactate. Unele persoane care sufera de poliartrita reumatoida sunt intolerante la proteinele din lapte ceea ce inseamna ca sistemul lor imunitar produce anticorpi care ataca aceste proteine din momentul in care detecteaza prezenta lor in organism.

Alimente prajite. Un studiu arata faptul ca, reducand consumul de alimente preajite si transformate se poate reduce inflamatia in corp. Alimentele prajite contin o multime de grasimi saturate care nu fac decat sa agraveze inflamatia. Persoanele care sufera de artrita ar trebui sa mizeze pe grasimi nesaturate precum uleiul de masline in detrimentul untului pentru a vedea o imbunatatire a simptomelor.

Zaharul. Zaharul transformat prezent in numeroase produse de rontait elibereaza in organism un declansator inflamatoriu cunoscut sub numele de cytokina care poate agrava simptomele de artrita, ceea ce face din zahar un aliment de evitat.

Carnea. Carnea este mai bogata in grasimi, care sunt metabolizate cu mai mare usurinta in derivate chimice care provoaca inflamatia in corp. Este si mai grav daca gatesti sau prajesti carnea la o temperatura ridicata deoarece poate provoca o infalamatie.

Cafea. Cafeaua este asociata cu un risc crescut de artrita, este unul din alimentele de evitat in cazul in care suferi de poliartrita reumatoida. Unele ingrediente din cafea declanseaza factorul reumatoid care poate apoi progresa spre poliartrita reumatoida. Drept urmare, ar trebui sa o eviti pe cat posibil.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *