Tratarea astmului bronsic

Recomanda informatia!

Modalitati de tratare a astmului bronsic

 

Generalitati

Astmul bronsic este o afectiune a aparatului respirator. Bronhiile sunt afectate in mod direct, iar din aceasta cauza persoana in cauza simte ca nu inspira aer suficient, respiratia fiind insotita in cazurile mai grave si de suieraturi.

Semne si simptome

Astmul bronsic poate fi prezent atat la copii cat si la adulti.  Bolnavii sufera crize de sufocare. Uneori exista si eliminari de sputa sau chiar suieraturi in piept. Aceste episoade pot fi periodice, semn ce de multe ori nu este atat de ingrijorator incat persoana sa mearga la medic. In cazurile mai grave, boala se manifesta zilnic, chiar si de mai multe ori pe parcusul zilei. Daca se intampla acest lucru, bolnavul incepe sa prezinte stare de oboseala cronica datorita efectului pe care il depune sa respire. Senzatia de sufocare nu trebuie neglijata, chiar daca exista situatii cand poate aparea fara a fi vorba de astm.

Diagnostic

Diagnosticul se pune dupa realizarea examenului clinic si a analizelor de spirometrie. In cazul persoanelor tinere, cu o conditie fizica buna si nefumatori este destul de usor de stabilit cauza deficientei respiratorii. Un alt element important ce trebuie mentionat medicului este istoricul medical.

Cauze ce determina astmul bronsic

Cauza ce determina astmul nu este clar stabilita. S-a observat un grad de transmitere ereditar dar se poate declansa si din cauza unei expuneri indelungate la anumiti alergeni. Bronhiile se inflameaza devenind tot mai sensibile, producand acea senzatie de sufocare si suieraturi in piept.

Tratament

Astmul bronsic odata declansat se conicizeaza( nu se vindeca) dar poate fi tinut sub control respectant anumite reguli impreuna cu medicatie corespunzatoare.

Bolnavul de astm bronsic trebuie sa evite praful. Camera in care doarme trebuie sa fie permanent curata si bine aerisita. Anumite plante, in special cele cu flori ar fi indicat sa fie evitate, deoarece polenul sensibilozeaza si mai mult bronhiile. Cainii si pisicile pot agrava si ele evolutia bolii.

Medicatia pentru astm se imparte in doua categorii: medicamente de fond, care se administreaza permanent si medicatia de salvare, care se administreaza in timpul crizei. Majoritatea medicamentelor se gasesc sub forma de spray pentru a facilita administrarea acestuia.

In afara de tratamentul medicamentos, astmul bronsic, mai ales cel in faza incipienta poate fi tratat prin salinoterapie. Aceasta presupune inhalarea de aerosoli salini ce curata intregul aparat respirator, inclusiv bronhiile. Pentru realizarea salinoterapiei, exista doua optiuni. Salina natura si salina artificiala. Ambele variante sunt la fel de benefice. In cazul in care nu puteti ajunge la o salina naturala, salina artificiala realizata corect aduce aceleasi beneficii ca o salina naturala.

Daca vreti sa beneficiate de salinoterapie in Bucuresti, atunci salina artificiala SalinabyABC este o optiune buna.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *