Sanatate-Medicina

Actiunea sapunurilor chimice

Recomanda informatia!

Cand auzim despre sapun ni se pare o chestiune simpla stiind ca sapunul are ca principal obiectiv curatenia pielii noastre. Mai putina lume stie insa ca exista mii de variante de sapun, cu diferite intrebuintari. Enumeram aici sapunul pentru vase, sapunul pentru rufe, sapunul pentru piele, sapunul pentru animale si lista poate continua. Din punct de vedere al compozitiei sunt sapunuri antibacteriene, sapunuri aromate, sapunuri din grasimi animale, sapunuri vegane, sapunuri hipoalergene si asa mai departe.

De obicei sapunul pare a fi un lucru bun, intrucat se spune despre curatenie ca este placuta si lui Dumnezeu, insa in aceasta perioada industriala si consumerista nu cumva am mers prea departe?

Din pacate multe produse de la raft poarta denumirea de sapun dar sunt de fapt niste foarte puternici detergenti industriali, adevarate cockteiluri chimice foarte daunatoare pentru pielea noastra.

Asemanator detergentilor de rufe, majoritate covarsitoare a produselor cosmetice sau de ingrijire personala nu contin sapun, ci sunt realizate dintr-un amestec de chimicale, majoritatea fiind derivati petrolieri deosebit de nicivi asupra pielii noastre.

In locul rolului de a curata praful si murdaria prin actiuni usoare si sanatoase avute de un sapun natural asupra pielii noastre, acesti detergenti elimina de pe piele uleiurile naturale cu un deosebit rol in protectie si in mentinerea hidratarii lasand-o uscata, impersonala si fara viata.

Daca folositi produse chimice, care analizate atent constituie adevarate otravuri,  va expuneti unor riscuri mai putin cunoscute cum ar fi aparitia unor boli de piele precum intoxicatii, dermatide de contact, uscare excesiva sau alergii, dar si a unor stari psihice negative de loc de neglijat cum ar fi disconfortul, nelinistea sau deprimarea.

Cand mergeti la magazinul dumneavoastra preferat pentru cumparaturile zilnice, inaintea achizitionarii unui produs de ingrijire va invitam sa fiti precauti si sa acordati mare atentie in citirea etichetei si alegeti un sapun natural care prin prisma ingredientelor naturale de calitate aflata in compozitia produsului poate aduce beneficii uriase pielii dumneavoastra, aceasta devenind mai hidratata, cu un aspect placut radiind sanatate si fericire.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *