Sanatate-Medicina

Tu cum iti alegi crema de zi?

Recomanda informatia!

Multe dintre femei şi chiar destui bărbati se confruntă cu problema sensibilităţii pielii, acuzând discomfort, roseata, descuamare sau inflamarea tenului. Cauzele sunt multiple, însă cele mai frecvente motive sunt factorii ereditari, folosirea unor produse de îngrijire neadecvate, ce conţin substanţe iritante şi factorii mecanici, respectiv exfolierea agresivă.

Pielea reacţionează în mod diferit şi la factorii de stres şi oboseală, ducând în timp la o crema de zisensibilitate particulară. Rutina zilnică de îngrijire trebuie stabilită în funcţie de aceste criterii, persoanele cu tenul sensibil fiind îndemnate să folosească produse de skin care formulate cu ingredient blânde.

Când vorbim de ten sensibil, automat ne referim atât la pielea reactivă, care poate deveni iritatata de condiţii de mediu şi cosmetice, cât şi la pielea fragila ereditar şi pielea alergică. Rutina de îngrijire şi înfrumuseţare este aceeaşi pentru fiecare dintre aceste cazuri şi conduce la o ameliorare a simptomelor neplăcute – senzaţia de strangere, furnicături, roseata, mâncărimi şi descuamare.

Rutina de îngrijire a tenului sensibil

Rutina de îngrijire a tenului sensibil începe cu demachierea, prin care înţelegem generic curăţarea feţei şi nu doar îndepărtarea machiajului.  Se recomandă atât seara, pentru a elimina murdăria provenită din mediul extern, excesul de sebum şi machiajul, cât şi dimineaţa, pentru a elimina toxinele secretate în timpul somnului şi sebumul.

Pentru tenul sensibil, curăţarea tenul trebuie efectuată cu ajutorul compoziţiilor blânde, ce nu conţin ingredient iritante sau care usucă pielea. Gelurile lavante, loţiunile micelare sau fiziologice sunt indicate pentru uz general şi un demachiant bifazic sau pe bază de ulei (chiar şi un ulei vegetal – de migdale, de caise) pentru a îndepărta machiajul.

Tenul sensibil nu va putea suporta un machiaj zilnic, de aceea trebuie ferit de cosmetice şi lăsat să respire fără intervenţii externe. Dua fiecare curăţare, tenul se tonifică cu loţiuni pentru fata blânde sau cu apă termală sau florala (neroli, trandafiri, lavandă).

Foloseste o crema de zi pentru ten sensibil

Obiectivul principal al persoanelor cu tenul sensibil este însă să asigure protecţia şi hidratarea pielii, calmarea iritaţiilor şi repararea daunelor cutanate prin cremele de noapte. Îngrijirea porneşte cu aplicarea unor crème hidratante, emoliente, calmante, antiinflamatoare.

Crema de zi pentru tenul sensibil se va aplica după câteva minute de la curăţare şi tonifiere, ordinea produselor cosmetice în rutină de înfrumuseţare fiindu-va prezentată în articolul dedicat subiectului.

Formula acestora trebuie să fie delicată, adecvată tipului de ten, cu ingredient care sunt tolerate de piele. Pentru asta, este important să evităm produse ce conţin parfum, anumite uleiuri esenţiale şi alcool.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *