Sanatate-Medicina

De ce avem nevoie de suplimente alimentare?

Recomanda informatia!

“Maladiile nu ne vin din cer, ci se dezvolta din micile noastre greseli pe care le  comitem in fiecare zi fata de natura”

Hipocrate

Pentru o imagine corecta asupra factorilor care ne influenteaza sanatatea, vom detalia trei dintre acestia, care au o importanta majora:

Mediul inconjurator

Aerul – poluat din cauza gazelor naturale provenite din activitatile industriale, a gazelor de esapament, a arderilor necontrolate din natura, etc.

Apa – poluata din cauza epurarii defectuase, a transportului prin conducte metalice, a substantelor chimice – ingrasaminte chimice, pesticide, ierbicide – folosite la tratarea culturilor intensive care, trecand prin sol cu ajutorul ploilor, zapezilor, ajung si in panza freatica.

Solul – valoarea lui scade dupa o prelucrare indelungata si tratamentele chimice la care este supus in detrimentul alimentelor care rezulta.

Modul de viata

Inca din mileniul trecut, si din pacate, si in acest inceput de mileniu, viata omului este caracterizata prin sedentarism si stres:

–  desfasurarea activitatii in spatii inchise: birou, casa, masina;

–  lipsa de miscare, de activitati fizice, de recreere;

–  expunerea, ore in sir, in fata calculatoarelor, TV, folosirea telefoanelor mobile, etc.;

–  suprasolicitarea fizica si psihica (ore de munca peste program, doua sau trei locuri de munca, instabilitatea economico-financiara, etc.);

–  indepartarea omului de natura.

Alimentatia

Din cauza factorilor poluanti ai mediului, alimentele au avut de suferit. Astfel, toate culturile de cereale, de legume si fructe, din cauza tratamentelor chimice la care au fost supuse pentru a se obtine culturi cat mai mari, au pierdut din valoarea nutritiva.

Bauturile racoritoare se bazeaza in principal pe aromatizanti, coloranti si conservanti sintetici.

Hrana nu mai este naturala, este afectata din cauza modului de prelucrare, a depozitarii si transportului. Prin pastrarea in timp indelungat, congelare, conservare si preparare (tratamentele termice la care sunt supuse alimentele – fierbere si prajire la temperaturi mari), alimentele ofera organismului nostru o hrana prea saraca in elemente nutritive, astfel ca organismul sufera si, ca urmare, apar numeroase boli: afectiuni cardiace, artrite, boli circulatorii, de digestie, de stres, cresterea colesterolului, a presiunii arteriale, dezechilibre metabolice, slabirea sistemului imunitar, etc.

Astazi, multi savanti confirma legatura dintre alimente si protectia fata de imbolnaviri. Sanatatea omului este reflectarea alimentatiei pe care organismul uman o primeste din momentul in care vine pe lume si pana moare.

Din cauza modului rapid de a trai, a poluarii, a stresului, in organism se formeaza radicalii liberi (moleculele active care ataca celulele sanatoase), radicali ce produc in organism tulburari grave:

–          creste ingrijorator riscul aparitiei tumorilor

–          provoaca arteroscleroza,cauza infarctului de miocard

–          altereaza retina ducand la cataracta

–          dauneaza colagenului, elastinei, favorizand aparitia prematura a ridurilor

–          artrita, afectiuni cardiace,leucemie, comotie cerebrala, etc.

Radicalii liberi favorizeaza aparitia a cel putin 50 de boli diferite. Pentru a stopa actiunile daunatoare ale acestora, se recomanda consumul de produse antioxidante naturale. Daca, cel putin in acest moment, nu se pot regla factorii de mediu inconjurator, apa infestata sau poluarea de toate felurile si nici nu ne putem schimba fundamental modul de viata,  putem totusi interveni in ceea ce priveste alimentatia, protejandu-ne in acest fel de diferitele boli sau, daca deja avem probleme de sanatate, sa le amelioram. S-a constatat ca acumulam in organismul nostru o cantitate mare de toxine (min. 4,7 kg pe an), astfel ca,  prima masura care se impune sa o luam, este aceea numita detoxifierea organismului. Aceasta operatiune poate fi realizata cu minunata substanta naturala Gel de Aloe Vera, care are o actiune de toxifiere in profunzime, pana la nivelul celulelor.

Cu ajutorul suplimentelor nutritive ce contin vitamine si minerale provenite din surse naturale, se pot rezolva o multime de probleme de sanatate, se reface sistemul imunitar, iar organismul se regenereaza, se echilibreaza.

 Miscarea, alimentatia si atitudinea pozitiva reprezinta cei mai importanti factori de care depinde o viata sanatoasa si armonioasa.

Afla cum sa te mentii sanatos, sa previi aparitia bolilor si sa intarzii imbatranirea!

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *