Sanatate-Medicina

Dieta si exercitiile fizice

Recomanda informatia!

In lupta continua a oamenilor pentru a arata si a se simti cat mai bine, deseori ajung la aceiasi intrebare : Ce este mai important ? Dieta alimentara sau exercitiile fizice ? Bineinteles ca amandoua joaca un rol foarte important in cura de slabire

Ideea acestui articol este punerea in balanta atat a dietelor alimentare cat si a exercitiilor fizice.

Pentru a fi mai simplu pentru toti, spunem ca pentru a reusi sa pierdem in greutate, la sfarsitul zilei trebuie sa constatam un deficit caloric. Daca, din contra la sfarsitul zilei constatam un surplus de calorii, inseamna ca nu suntem pe calea cea buna.

Dieta

Acel deficit de calorii este egal, in limbajul de zi cu zi, cu caloriile asimilate de organism in timpul zilei din care se scad cele pierdute datorita dietelor si cele consumate astfel incat sa iti mentina metabolismul la un nivel normal de functionare. Dupa cum se poate observa,  dieta joaca un rol fundamental.

Beneficiile unei diete

Cel mai adesea se spune ca dieta este cea care ar trebui sa iti aduca scaderea in greutatea, pe cand exercitiile sunt doar pentru cei care isi doresc si o remodelare corporala. Exercitiile nu devin echivalente cu scaderea in greutate, ci mai degraba cu lucrul masei musculare.

Beneficiile pe care le obtii dupa aceste principii sunt urmatoarele: esti fortat sa tii o dieta stiind ca organismul se va hrani cu grasimile deja existente in corp, iar in acelasi timp te vei elibera de obsesia de a lucra exercitii in cantitati obsesive.

Excesul de exercitiu are si el riscurile sale: supralicitarea organismului, la care se adauga lipsa proteinelor si vitaminelor din organism.

O dieta de slabire inseamna de cele mai multe ori restrictii alimentare. Acestea ajung sa se reduca la legume, fructe, carne slaba, de cele mai multe ori eliminand carnea din regim. Eliminarea carnii atrage dupa sine un sistem imunitar defectuos.

Rolul exercitiilor fizice

Exercitiile pot deveni un atuu in procesul de slabire, daca sunt corect modelate pe dieta. Acestea au un efect benefic asupra psihicului, iti maresc pofta de viata si flexibilitatea. Un surplus de exercitii, nealimentat de o dieta corespunzatoare, iti poate afecta grav organismul.

Dupa cum prea bine stii, exercitiile consuma calorii. Barbatii care merg la de cel putin 4 ori pe saptamana, ajung sa apeleze la diversi suplimenti pentru a-si hrani organismul cu nutrientii vitali, dar fara sa pune pe ei.

Concluzia

Cel mai indicicat ar fi combinarea exercitiilor cu dieta, dar acest lucru devine foarte putin posibil in ritmul alert de viata.

Tocmai de aceea, este recomandat sa alegi una dintre variante si sa o modelezi pe stilul tau de viata, astfel incat organismul sa nu fie bruiat de pierderea in greutate.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *