Sanatate-Medicina

Implantul dentar, informatii necesare si avantaje

Recomanda informatia!

In ciuda evolutiei medicinei stomatologice si a tehnologiei ce o insoteste, milioane de romani inca au probleme mari din acest punct de vedere. Multi dintre acestia se afla in situatia de pierde un dinte sau chiar mai multi din cauza ingrijirii precare, a cariilor,  a bolilor paradontale sau a diverse accidente. Multi ani la rand pierderea dintilor se rezolva prin punti sau proteze dentare, insa de ceva vreme a aparut implantul dentar, care pare a fi solutia ideala pentru moment.

Ce este un implant dentar si cand apelam la aceasta solutie

Implantul dentar reprezinta inlocuirea radacinii unui dinte cu o baza solida, de obicei un surub din titan sau alte materiale  bio-compatibile, de care se ataseaza ulterior dintele fix sau detasabil.

La aceasta interventie stomatologica apelam cand dintele este pierdut definitiv, nemaifiind nicio sansa de salvare acestuia cu pivoti sau alte tratamente.

Ce avantaje aduce un implant dentar

  Sunt multe avantaje pentru a-ti face un implnat dentar, dintre care amintim:

  • Aspect estetic mult mai bun pentru dantura, iar pentru ca implanturile sunt facute sa fuzioneze cu osul, ele devin si permanente.
  • Senzatie de confort – implantul dentar se simte si arata ca un dinte natural;
  • Vorbire mult mai usoara, mai ales fata de proteze, la care exista riscul sa cada;
  • Se mananca mult mai usor – spre deosebire de situatia in care ai un dinte lipsa sau ai o proteza, implantul dentar iti permite sa mananci ca si cum ai avea dinti naturali.
  • Increderea in sine crescuta – de multe ori un aspect neplacut al dentitiei sau un dinte lipsa iti sterg zambetul de pe fata si scad increderea in sine. Implantul dentar te ajuta sa-ti recapeti zambetul si increderea.
  • Sanatate dentara imbunatatita – materialele folosite permit gingiei afectate sa se refaca natural pe langa dinte. Pa langa asta, pe termen lung au de castigat si dintii de langa care risca sa fie afectati si ei.
  • Durabilitate – dat fiind faptul ca surubul metalic fuzioneaza cu osul, daca sunt ingrije corect, implanturile dentare pot sa dureze toata viata.
  • Comoditate – fata de protezele dentare care trebuiau scoase pentru a le curata si pentru a curata zona, implantul dentar este fix si te scuteste de tot acest efort.

Ce rata de succes are implantul dentar?

Rata de succes a acestei interventii stomatologice poate varia, mai ales in functie de unde este pus implantul. In orice caz, aceasta rata este foarte mare, fiind undeva aproape de 98%.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *