Animale

Tenie, paraziti, artroza…cum iti protejezi pisica de pericolele specifice toamnei?

Recomanda informatia!

Toamna si-a intrat in drepturi in mod oficial, arborii capata o culoare aramie superba si zilele sunt mai scurte. Insa, odata cu noul anotimp isi fac aparitia in egala masura si o serie de neplaceri pentru iubitele noastre pisici. Iata cum iti poti proteja pisica de pericolele specifice de toamna.

In realitate, schimbarile de temperatura si de luminozitate au consecinte serioase asupra animalului tau. Iata care sunt principalele pericole pe care le risca animalul tau de companie preferat, pe care le poti preveni.

Atentie la tenie toamna. Chiar daca in special tenia se contacteaza vara, simptomele sale apar abia toamna. In lipsa unui tratament preventiv este important sa iti supraveghezi in mod corect pisica pentru a te asigura de faptul ca nu a dezvoltat aceasta afectiune. Semnele distinctive ale teniei sunt mancarimile, eventual in zonele fara blana si leziuni cutanate. Aceasta maladie se transmite de la animal la om de aceea se recomanda consultarea medicului veterinar daca banuiesti ca pisica ta are aceasta problema. Vestea buna este ca tenia se vindeca destul de repede si de usor.

Reintoarcerea in forta a parazitilor. Ah parazitii. Acest etern pericol care ne ataca in mod frecvent pisicile si cainii toamna este prezent mai mult decat in orice alta perioada a anului. In timp ce afara temperaturile scad punem in functiune radiatoarele pentru a incalzi locuinta. Doar ca acest lucru inseamna in egala masura ecloziunea oualor care au avut pana acum rabdare pe mocheta sau pe parchet.

Daca pisica ta pare sa sufere de paraziti in aceasta toamna, in ciuda tratamentelor administrate, este drept urmare probabil ca paduchii sa se fi instalat confortabil in blanita sa. O curatare generala este necesara pentru a scapa de ei definitiv.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *