Animale

Un animal de companie de Craciun – idee buna sau rea?

Recomanda informatia!

Copilul tau iti spune fara incetare ca si-ar dori un caine sau o pisica…esti pregatit sa cedezi in aceasta perioada a sarbatorilor, sa ii ofere in cele din urma animalul mult dorit. Dar este o idee buna oferirea unui animal de companie de Craciun?

Prezenta unui animal de companie vine cu o multime de beneficii – ne mentine mai sanatosi si in forma datorita faptului ca trebuie sa ii scoatem la plimbare (cainii), ii responsabilizeaza pe copii, au grija de noi cu acea dragoste sincera si nevinovata de care doar ei sunt capabili si favorizeaza socializarea cu ceilalti.

Un animal de companie, un cadou potrivit? Intentia este una buna, aceea de a face placere unei persoane apropiate. Dar gasirea sub brad a unui caine, pisici sau a unui porcusor de Guineea nu este o idee pe placul tuturor. Este destul de des intalnit faptul ca la doar cateva saptamani de la adoptie, un animal sa ajunga la un refugiu de animale.

Oferirea unui animal de companie cadou de Craciun nu este o idee buna daca…

  • Iei animalul doar pentru a-i face placere cuiva, fara sa fii sigur de faptul ca acesta se va putea ocupa de animal. Animalul de companie nu este o jucarie de care poate scapa atunci cand vrea. Trebuie sa te asiguri ca animalul va fi ingrijit si ca nu ii va lipsi nimic.
  • Cineva din familie este alergic.

Oferirea unui animal de companie cadou de Craciun  este o idee buna daca…

  • Ai reflectat indelung inainte de a lua aceasta decizie. Craciunul este cea mai potrivita ocazie de a materializa acest proiect.
  • Esti sigur de faptul ca persoana respectiva isi va asuma aceasta adoptie. Un animal este ca un copil doar ca, ajuns la varsta adulta, va ramane la tine.
  • Esti sigur ca cea care primeste animalul este capabila de sacrificii precum scosul afara la plimbare sau ca are timp sa se ocupe de el.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *