Care este cea mai buna mancare pentru catelul tau?

Recomanda informatia!

 

Pentru cei mai multi oameni, cainele este un membru al familiei care trebuie tratat cu tot atata grija cu cata sunt tratati membri umani. Evident, din punct de vedere al alimentatiei un catel nu poate sa consume ceea ce consumam noi, motiv pentru care in magazine exista o multime de variante de mancare pentru caini. Data fiind o varietate atat de mare, foarte multi stapani, mai ales cei care sunt la prima experienta de crescator de catel, vor avea dificultati in a alege mancarea potrivita.

Cum alegi, asadar, cea mai mancare pentru caini?

Daca trebuie sa ii dai catelului tau de mancare si nu stii cu exactitate ce, iata cateva sfaturi utile:

  • Tine cont de varsta patrupedului. Nevoia de nutrienti este diferita in functie de varsta pe care o are catelul. Pentru cei foarte mici este nevoie de mancare de tip starter sau chiar de lapte de substitutie, iar pentru cei mai mari exista mancare junior, adult sau senior. De regula, pachetele de mancare din supermarket precizeaza varsta cateilor pentru care sunt destinate, insa este bine sa se tina cont de acest criteriu. Nu este nicio problema daca se incurca o data tipul de mancare. Prietenul patruped o va manca cu aceeasi pofta. Din punct de vedere al compozitiei s-ar putea sa nu fie tocmai potrivita pentru el. Cei mici, spre exemplu, au nevoie de foarte multe proteine si vitamine pentru a se dezvolta, in timp ce cateii batrani au nevoie de mnutrienti care sa le pastreze mobilitatea.
  • Calitatea mancarii este si ea foarte importanta. Hrana pentru caini este impartita si in functie de calitate. Pe piata exista hrana economica, obtinuta din ingrediente de o cantitate ceva mai slaba si hrana premium, cu ingrediente de calitate, obtinute din carne sau diverse derivate. Hrana premium este mai costisitoare, insa in acelasi timp aduce un aport mai mare de nutrienti si poate sa mentina catelul energic fara cantitati foarte mari consumate.
  • Rasa, un alt lucru de care trebuie sa se tina cont. Exista catei care au doar 2 kg si catei care ajung sa  depaseasca 80. Este logic faptul ca nevoile alimentare sunt dotal diferite de la o rasa la alta. In primul rand, va conta foarte mult cantitatea de mancare pe care micul latrator o va consuma. De asemenea, nevoile in ceea ce priveste compozitia pot sa difere.

Pe piata exista atat sortimente de hrana umeda, cat si sortimente de hrana uscata. De regula, hrana umeda este ideala pentru cateii mici, deoarece este moale si foarte usor de digerat. Hrana uscata este ideala pentru cateii adulti.

Atunci cand iti hranesti cainele asigura-te ca ii oferi suficient de multa mancare, insa nu exagerat de multa, doarece exista riscul de ingrasare, mai ales daca sta intr-un apartament. De asemenea, nu uita de apa. Orice catel are nevoie si de hidratare, asadar, va avea tot timpul nevoie de un castronel de apa rece.

Odata cumparata, hrana trebuie sa fie si depozitata corect, in asa fel incat sa nu se degradeze. Mancarea umeda se tine la frigider, nu mai mult de 48 de pre dupa deschiderea conservei, in timp ce mancarea uscata se tine in locuri cat mai uscate, ferite de lumina directa.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *