Arta-Cultura

Under The Magic Tree, un joc al masacrului tragi-comic made in Islanda

Recomanda informatia!

Vieti banale care se deregleaza, o multime de probleme care se inlantuie pana cand iau proportii teribile…realizatorul islandez Hafsteinn Gunnar Sigurðsson cu jocul sau al masacrului conduce pe toata lumea direct in perete.

O relatie care scartaie, o veche sex tape pe care mai bine o distrugea cine o detinea, un arbore care mai bine s-ar taia pentru a nu face umbra vecinilor…luate izolat, niciunul din aceste ingrediente nu prevestea un seism. Si totusi…cu totii stim ca cele mai mari catastrofe au adesea drept origine un lucru insignifiant, o reactie nepotrivita. In filmul Under the Magic Tree asistam la scufundarea unei familii si a vecinilor sai intr-un univers tragic.

Iata care este Synopsis-ul acestui film:

Atli, acuzat de adulter de sotia sa este fortat de imprejurari sa se mute in casa parintilor sai. Se trezeste fara voia sa in sanul unui conflict violent intre vecini al carui declansator este umbra impozanta a unui copac situat intre cele doua case. Un conflict banal care se transforma intr-un conflict de proportii, intr-un scandal fara precedent.

In filmul Under The Tree realizatorul Hafsteinn Gunnar Sigurðsson ne prezinta o drama teribila, incercarea sa de a analiza comportamentele umane in societate pentru a le desena in cadrul unui studiu intimist si generalist totodata de o ferocitate fara precedent. Aceasta comedie dramatica care risca sa ne induca eroare reuseste sa scape de definitia de « comedie » apropiindu-se mai degraba de o drama prin faptele pe care le prezinta. Atli este scos afara din casa in momentul in care este surprins de sotia sa, pe cale sa isi ofere singur placere in fata unui clip video care il infatiseaza in relatii intime cu o alta femeie. In ciuda tentativelor de a vorbi cu ea, se vede nevoit sa se mute la mama sa. In aceasta atmosfera personajele asteapta vacanta de vara…

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *