Arta-Cultura

Simbolistica lumanarilor de nunta

Recomanda informatia!

Lumanarile de nunta sunt simbolul sperantei, al romantismului, al traditiei si al spiritualitatii. Flacara unei astfel de lumanari simbolizeaza valorile umane fundamentale: pasiune, loialitate si devotament. Folosirea lumanarilor reprezinta recunoasterea traditie si a sacralitatii institutiei casatoriei si a familiei, dar in acelasi timp este si un simbol al bunul gust si al elegantei.

 

In timpul ceremoniei de casatorie, o lumanare aprinsa reprezinta uniunea indistructibila dintre doi oameni, iar flacara ne aminteste tuturor de dragostea care ii uneste si poate servi ca un exemplu pentru noi toti. Lumanarea de nunta este incarcata cu acest simbolism de mii de ani si se regaseste in aproape fiecare civilitatie sau cultura a lumii.

 

Lumanarile folosite la ceremonii religioase sunt incarcate cu o valoare spirituala in plus, in timp ce lumanari marturii pot fi oferite invitatilor la o cununie civila drept suvenir. Cele din urma pot avea inscriptionate numele celor doi tineri casatori si data ceremoniei sau pot avea forme speciale care sa aminteasca de evenimentul la care au participat: tort, statueta inimoara cu mirele si mireasa, rochita cu stras, lingura sau ceasca de ceai cu numele celor noi miri inscriptionate delicat.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *