Arta-Cultura

Cannes 2018 – palmaresul Saptamanii Criticii

Recomanda informatia!

Sauvage…Diamantino…descopera care sunt filmele recompensate cu ocazia editiei cu numarul 57 a Saptamanii Criticii din cadrul Festivalului de la Cannes 2018.

Anul acesta, juriul Saptamanii Criticii, prezidat de realizatorul Joachim Trier si compus din Chloë Sevigny, Nahuel Pérez Biscayart, Eva Sangiorgi et Augustin Trapenard, a dezvaluit palmaresul editiei cu numarul 57, o editie extrem de bogata in descoperiri frumoase.

Filmul portughez Diamantino realizat de Gabriel Abrantes si Daniel Schmidt a fost recompensat cu premiul Grand Prix Nespresso. Primul lung-metraj al duo-ului portughez-american, filmul spune povestea tulburatoare a lui Diamantino, icoana in lumea fotbalului, in perioada neo-fascista si a crizei emigrantilor.

Premiul Fondation Louis Roederer, creat anul acesta a recompensat tanarul actor Felix Maritaud pentru intepretarea remarcabila din filmul Sauvage, primul lung metraj al lui Camille Vidal Naqut.

Premiul Fondation Gan à la Diffusion a recompensat filmul indian Sir/Monsieur al lui Rohena Gera. Premiul SACD a fost decernat filmului Woman at War al lui Benedict Erlingsson. In categoria scurt metrajelor, premiul Canal + a mers spre filmul Un jour de Marriage a lui Elias Belkedda iar premiul Descoperirii Leica Cine a fost primit de un scurt metraj,  Hector Malot : The Last Day of the Year.

Editia de anul acesta a Festivalului de la Cannes fost marcata de cateva mari subiecte: Netflix, care a tinut prima pagina a ziarelor cu putin timp inainte de inceperea festivalului, prin prezentarea filmului „The Man Who Killed Don Quixote” al lui Terry Gilliam, decisa de o curte de justitie din Paris, imposibilitatea de a fi prezenti la acest eveniment a regizorilor Kirill Serebrennikov si Jafar Panahi arestaţi la domiciliu in tarilor lor de origine, revenirea pe Croazeta a cineastului Lars Von Trier si numeroasele proteste ale actritelor pe covorul rosu de la Cannes fata de sexism.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *