Arta-Cultura

Carti de citit in februarie

Recomanda informatia!

Vrei ca in luna februarie sa citesti cele mai frumoase carti sau sa te relaxezi in compania celor mai bune alegeri? Iata ce carti ar trebui sa alegi in luna februarie.

Martha Hall Kelly, Cand infloreste liliacul. Pentru aceasta carte va trebui sa ai o reala pasiune pentru citit. Un roman foarte stufos care reda cu detalii precise si cu eleganta viata a trei femei in plin razboi. Prima este o femeie de origine americana, care ajuta Franta, prin intermediul ei ajungand unele pachete la cei mai saraci, a doua este un « cobai uman », in singurul lagar de concentrare deidcat femeilor si a treia va inspira cele mai negative sentimente deoarece este un medic nazist.

The Power, Naomi Alderman. Imagineaza-ti o lume in care femeile descopera ca detin toate o putere, aceeasi. Aceea de a –i face pe cei din jur sa sufere si chiar si sa moara. Barbatii incep incet- incert sa inteleaga ca sunt un sex mai slab, femeile detinand puterea totala. Este vorba deci despre un SF feminist si foarte curajos. Ce se intampa intr-o astfel de lume? Ramane de vazut.

Alexander Maskik, Shelter in Place. Inoti sau te scufunzi, ii spunea mama lui Joe cand era mic. Acum, adult, nu se poate adapta acestei alternative existentiale. Uneori, ar putea traversa oceanul, purtat de un extaz misterios, alteori o durere foarte obscura de abate asupra lui. Medicii l-ar cataloga drept bipolar, dar Alexander Maskik nu este genul care sa se multumeasca cu aceste denumiti sau diagnostice controlate. Ce este admirabil in al treilea roman este faptul ca autorul se joaca de minune cu cele mai frumoase cuvinte, intr-un savant demers poetic.

Ali Smith, Autumn. Un roman care te va emotiona, prezentand prietenia atipica dintre un barbat de 101ani si o femeie de 32 de ani care aleg sa treaca peste orice tip de prejudicii si interdictii.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *