Arta-Cultura

PictorShop magazinul ideal de unde poti sa iti cumperi aerograf

Recomanda informatia!

Primul aerograf a fost inventat in 1879 de Peeler si utiliza un compresor actionat manual, inventatorul brevetandu-l cu scopul “pentru pictura in acuarela si alte scopuri artistice”. Instrumentul avea o forma bruta, fiind compus din diverse piese ale anumitor obiecte ce se gaseau in atelierul uni bijutier, cum ar fi vechi surubelnite si arzatoare.
A durat 4 ani de dezvoltare pana ce a fost creat un instrument utilizabil. Acesta era comercializat de Liberty Walkup care l-a initiat in tehnicile aerografului pe artistul impresionist Wilson Irvine.
Primul model modern de aerograf a aparut in 1893, fiind prezentat de compania Thayer and Chandler la World Columbian Expozition in Chicago, acesta fiind inventat de Charles Burdick.
Instrumentul avea aspectul unui stilou si functiona intr-o maniera diferita de cel inventat de Peeler fiind in mare parte identic cu aerografele moderne.
Tehnica airbrush presupune folosirea acestui “pistol” special conectat la un compresor de aer prin care sunt pulverizate diverse produse.
Aceasta tehnica este folosita in mai multe domenii, de la scara industriala, pana la uz personal.
Sistemele pentru aerografe destinate machiajului sunt de obicei mai mici si concepute sa lucreze la o presiune mai mica decat in cazul sistemelor utilizate in aplicatii industriale. Vezi aici pretul la aerograf de la PictorShop.ro si modele disponibile. In machiaj,in cazul folosirii acestei tehnici, produsele sunt pulverizate cu ajutorul unui aerograf (pistol), in loc sa fie aplicate cu buretei, pensule, degete sau alte metode.
Este o metoda populara in machiajul de film, teatru sau pentru bronzarea artificiala, iar in ultimii cativa zeci de ani de make-up artisti din toata lumea.
Cu toate acestea, sunt doar anumite produse ce pot fi folosite cu airbrush-ul. Acestea sunt create pe baza de apa, nu au parfum, sunt foarte pigmentate si contin aditivi naturali, precum minerale, glicerina, vitamina E sau aloe vera. De aceea, pot fi utilizate pentru toate tipurile de ten, fara a risca aparitia iritatiilor sau eruptiilor.
Aerograful utilizeaza cele mai mici particule din produsul de machiaj si il oxideaza pentru a oferi o consistenta cat mai opaca Ceea ce il face special este pigmentarea sporita si astfel imperfectiunile sunt foarte bine acoperite, corecturile (relodelarea pometilor, luminoziate, etc) nu sunt vizibile, iar rezultatul final este natural si ingrijit.
Dupa aplicarea machiajului cu ajutorul aerografului senzatia pe care clientul o simte estea ca nu poarta nici un machiaj. Consistenta usoara si pulverizarea uniforma fac din acest aparat unul preferat atat de make-up artisti cat si de catre client.
De asemenea, rezistenta acestuia este impresionata. Pana la 18 ore, machiajul se pastreaza intact, lasand in aceeasi masura pielea sa respire.
In televiziune, ca si in machiajul professional, acest aparat este indispensabil datorita acuratetei pe care o reda chiar si celui mai dificil ten.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *