Diverse

Istoria costumelor de baie. Cum a evoluat aceasta piesa vestimentara de la costume care acopereau tot trupul la bikini minusculi?

Recomanda informatia!

Vara de vara, femeile din intreaga lume incanta privirile cu costume de baie minuscule, care evidentiaza forme voluptoase sau mai putin voluptuoase, insa extrem de atractive. Putina lume stie ca simplul costum de baie a fost de-a lungul timpului o piesa vestimentara extrem de controversata, care a generat o multime de dispute si a trecut prin foarte multe modificari.

Atestarea costumului de baie pentru femei dateaza inca din antichitate. Conform unor picturi murale din Roma Antica, femeile purtau costume de baie din doua piese, asemanatoare celor pe care le poarta reprezentantele sexului frumos in zilele noastre.

Lucrurile s-au schimbat drastic, insa, si incepand cu Evul Mediu au aparut tot felul de reguli, printre care si interzicerea imbaierii.

Care sunt cele mai importante elemente din evolutia costumului de baie?

Conform celor de la www.plaja.biz, exista cateva intamplari, actiuni si evenimente care au conturat costumul de baie de astazi. Pana sa se ajunga la rochite de plaja, bikini minusculi si sutiene extrem de sexy, au fost purtate urmatoarele piese vestimentare si s-au intamplat urmatoarele lucruri:

  • Orientul Crestin a interzis imbaierea femeilor.
  • Era un adevarat chin pentru femeile din secolele XVII – XVIII sa faca baie. Acestea mergeau la plaja in rochii din flanel lungi pana in pamant, care aveau atasate greutati de plumb in asa fel incat sa nu existe riscul ca vantul sa le ridice. Este de la sine inteles ca nu se vedea nicio parte a corpului intr-un astfel de costum.
  • Pantalonii bufanti destinati imbaierii au aparut in Marea Britanie, in secolul XIX. Este perioada in care niciun om nu avea voie sa intre in apa fara haine, iar acesti pantaloni au fost un raspuns natural la aceasta cerinta. Pe sub rochiile vaporoase, doamnele care se respectau purtau acesti pantaloni cat se poate de interesanti.
  • Costumul de baie intreg a aparut in 1907. Este anul in care Anette Kellerman apare pe o plaja imbracata intr-un astfel de costum, destinat inotului. Costumul a fost considerat a fi extrem de indecent, ceea ce a dus si la arestarea sportivei. Totusi, costumul a fost adoptat de un numar din ce in ce mai mare de inotatori de-a lungul intregii planete.
  • Bikinii apar abia in 1946. Oricat ar fi de greu de crezut, atat de apreciatii bikini au fost inventati de catre un inginer de automobile: Louis Reard. Numele de Bikini vine de la Atolul Bikini din Insulele Marshall. Desi astazi ar fi considerati niste bikini extrem de mari, pe atunci reprezentau cel mai mic costum de baie din lume si nimeni nu voia sa ii poarte. Creatorul a fost nevoit sa angajeze o dansatoare de la Cazino Paris pentru a-si prezenta produsul.

Usor, usor, au aparut tot felul de idei de costume de baie, trecandu-se prin idei retro, idei foarte indraznete sau idei cu totul si cu totul ciudate. Ceea ce este foarte interesant de stiut este faptul ca exista inca o multime de locuri in care costumele de baie sunt interzise in zonele adiacente plajelor, cum ar fi Tarile Arabe, Croatia sau chiar si orasul Barcelona.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *