Diverse

In strainatate sau in Romania? Unde sa te angajezi?

Recomanda informatia!

 

Datorita globalizarii, romanii se pot bucura de numeroase oportunitati de angajare. Exista destul de multe locuri de munca in Romania si de asemenea, exista suficiente locuri de munca in strainatate, indiferent ca vorbim despre tari din Europa sau din afara Europei. Platformele de locuri de munca prezinta sute de firme care fac angajari , ceea ce ii pune pe cei care isi cauta un loc de munca in situatia de a lua o decizie.

Unde este mai bine sa lucrezi, in strainatate sau in Romania?

Evident, prima decizie este daca merita efortul de a merge in strainatate pentru un job sau daca este mult mai bine sa alegi un job in Romania. Pe piata exista o multime de joburi in Cluj, Bucuresti sau alte localitati mari din Romania si chiar exista o criza in ceea ce priveste angajatii.

Pe de alta parte, sunt foarte multe oferte din Ungaria, Polonia, Germania, Franta sau Anglia.In prima instanta, un job in afara tarii pare foarte atractiv, data fiind remuneratia mult mai generoasa si in multe cazuri un mediu de lucru ceva mai profesionist.

Totusi, exista o serie de avantaje si pentru cei care doresc sa se angajeze in Romania:

  • In foarte multe cazuri nu trebuie sa plateasca o chirie, ceea ce duce la economii substantiale de bani. Atunci cand trebuie platita totusi o chirie, aceasta este mult mai ieftina decat ar fi in Anglia, spre exemplu.
  • In Romania se afla familia si prietenii, iar viata sociala are o importanta foarte mare pentru fiecare dintre noi. Cu siguranta, locul in care se afla majoritatea oamenilor importanti din viata fiecaruia inclina cel mai mult in balanta.
  • Companiile care vin sa activeze in Romania sunt din ce in ce mai bine pregatite si ofera salarii considerabil mai mari decat in trecut. Este adevarat ca mai avem de asteptat pana in momentul in care salariile sa fie aliniate cu cele din occident, insa in acelasi timp sunt mult mai atractive costurile in tara noastra.
  • Costul vietii, per total, este mai mic in Romania. Statistic, tara noastra este una dintre cele mai ieftine optiuni din Europa atunci cand vine vorba despre costurile vietii. Este motivul pentru care foarte multi europeni sau chiar americani aleg sa se mute aici.

Care sunt cele mai cautate joburi?

Indiferent ca vorbim despre joburi in strainatate sau in Romania, cele mai cautate sunt mereu aceleasi:

  • Joburile office. Cele in resurse umane, marketing sau administrativ sunt extrem de cautate.
  • Joburile in vanzari. Foarte multe firme cauta sa angajeze oameni buni in vanzari, iar deficitul de angajati in acest sector este urias.
  • Joburi in domeniul auto. Un alt domeniu cu deficit mare de angajati este cel auto. Sunt foarte cautati mecanicii si deopotriva sunt cautati soferii, in conditiile in care transportul rutier de marfuri este intr-o continua crestere.

Daca iti doresti un job bine platit, asadar, ai de unde alege. Poti gasi cu usurinta chiar in domeniul in care iti doresti sa lucrezi, singura decizie pe care trebuie sa o iei fiind aceea de locatie. Unde este cel mai bine pentru tine?

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *