Locuinta proprie sau caminul de batrani?
Rodica Stanescu a locuit in casa parintilor ei 33 de ani dupa ce acestia au decedat. Chiar si daca sotul ei a decedat acum 3 ani, ea a reusit sa se descurce de una singura. Recent, Rodica a vorbit de problemele ei de sanatate. La 85 de ani, ii este din ce in ce mai greu sa se descurce si sa se deplaseze fara ajutor. Copii ei se gandesc la ceea ce este mai bine pentru ea si cum o pot ajuta. Uneori, decizia de a cauta anumite camine de batrani pentru parintii nostri poate fi destul de grea, insa ea trebuie luata la momentul potrivit.
De ce sa alegem un camin de batrani la batranete?
Chiar aceasta decizie poate fi fortata de imprejurari, de cele mai multe ori persoanele care cauta o astfel de facilitate au timpul necesar pentru a efectua un mic research. Daca o persoana in varsta, care locuieste singura, a suferit o operatie grava sau sufera de o boala serioasa, atunci ea va primi cea mai buna ingrijire in unul dintre numeroasele camine de batrani.
Aceste facilitate dispun de asisenti medicali pregatiti sa faca fata eventualelor probleme ce pot afecta starea generala a unui rezident. Desi ideea de a locui intr-un azil de batrani poate fi infricosatoare la inceput, unii care au ales sa-si traiasca batranetea intr-un astfel de camin au ajuns sa declare ca aceasta a fost cea mai fericita perioada din viata lor.
Aceste centre organizeaza activitati zilnice la care rezidentii pot lua parte si pot experimenta lucruri extrem de frumoase, lucruri pe care nu le-ar putea trai intr-un apartament obisnuit. Multe camine de batrani din Romania indeplinesc toate conditiile impuse de Uniunea Europeana atunci cand vine vorba de igiena, utilitati si servicii.
Alegerea unui camin de batrani nu este tocmai usoare, tocmai de aceea trebuie sa avem in vedere anumite aspecte. Cele mai importante aspecet de care trebuie sa tinem cont atunci cand cautam un camin de batrani sunt:
– Curatenia,
– Caldura staff-ului,
– Pretul,
– Locul in care este situata facilitate
– Numarul rezidentilor,
– Calitatea serviciilor,
– Experienta asistentilor,
– Programul.
Pe langa acestea, unele camine de batrani pot organiza anumite activitati in aer liber pentru a oferi sansa rezidentilor de a interactiona intr-un mod constructiv.