Cateva sfaturi pentru alegerea hotei de bucatarie

Recomanda informatia!

De fiecare dată când găteşti, bucătăria ta se umple de fum, abur şi, mai ales, aer umed. Iar acum, pentru că a venit căldura, geamul larg deschis nu te mai ajută nici să răcorşti încăperea nici să scapi de aburi şi umezeală. Ce-i de făcut? Este cazul să-ţi cumperi o hotă de bucătărie! Iată cum să alegi produsul cel mai potrivit.

Hotă de evacuare sau de filtrare?

Hota în versiune aspirantă sau de evacuare absoarbe aerul şi-l elimină din bucătărie prin tubul de evacuare. În acest caz, aragazul trebuie să fie plasat foarte aproape de cateva sfaturi pentru alegerea hotei de bucatariegeam, astfel încât tubul de evacuare să nu ocupe un spaţiu foarte mare. Se recomandă pentru bucătăriile clasice. Hota în versiune filtrantă absoarbe aerul şi-l purifică trecându-l prin filtre de cărbune activ înainte de a-l elibera, curat, înapoi în bucătărie.

Măsoară dimensiunea în funcţie de aragaz

Pentru ca hota să poată face faţă la tine în bucătărie, ea trebuie cumpărată în funcţie de dimensiunile aragazului. Pe de altă parte, nu uita că, dacă, de obicei, foloseşti aragazul sau plita la putere maximă, întreaga suprafaţă de gătit va emana aburi. Deci, hota va trebui cumpărată şi în funcţie de acest aspect. Ea trebuie să aibă o putere de absorbţie mare şi mai mult de două viteze. Se recomandă alegerea unei hote de bucătărie cu 5-10 cm. În plus pentru fiecare latură a aragazului.

Capacitatea de evacuare

Dacă ne referim la hote care absorb aerul, atunci trebuie să ne intereseze capacitatea de evacuare a acestora. Capacitatea de evacuare se măsoară în metri cubi de aer aspirat şi evacuat în exteriorul bucătăriei în decursul unei ore.  Randamentul este dat de numărul de motoare dar şi de puterea aparatului. O hotă de bucătărie performantă poate evacua între 300 şi 700 metri cubi de aer pe oră.

Mai multe viteze de ventilaţie

Osibilitatea de regflare a ventilaţiei este foarte importantă. În cazul în care foloseşti aragazul pentru a pregăti un singur fel de mâncare, este ineficient să foloseşti hota la capacitate maximă. O viteză redusă implică un consum maimic de electricitate şi un zgomot mai redus.

Atenţie la filtre!

Poţi alege o hotă cu filtru lavabil din aluminiu, metal sau carbon pe care să îl poţi spăla periodic. De asemenea, poţi alege un model cu filtru de unică folosiţă din plasă sau hârtie pe care le vei schimba o dată la 2-3 luni.

Verifică nivelul de zgomot

Nivelul de zgomot al unei hote de bucătărie se încadrează, de obicei, între 40 şi 70 dB. O hotă mai puţin performantă va avea un nivel de zgomot mai ridicat. Astfel, intervine disconfortul.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *