Diverse

Cum sa iti alegi fierul de calcat

Recomanda informatia!

Uneori calcatul rufelor este o corvoada, mai ales daca nu folosesti un fier de calcat de calitate. Un produs inovator reduce considerabil timpul de calcare, efortul este minim, iar consumul de energie electrica redus.

Principalele elemente demne de luat in seama la achizitionarea unui fier de calcat sunt: talpa metalica, termostatul cu buton de reglare a temperaturii, rezervorul de apa, vaporizatorul si lampa de control. Termostatul mentine temperatura dorita/optima fiecarui tip de material in parte, iar lampa de control sta aprinsa in momentele in care aparatul se incalzeste.

Fiare de calcat cu aburi

Cele mai multe fiare de calcat sunt echipate cu un dispozitiv turbo care produce instantaneu un jet gros de aburi sau cu un sistem care permite producerea aburilor si in pozitie verticala.

Cand jetul de abur este puternic, acesta patrunde adanc in materiale, facand calcatul mai rapid si usor.

Talpa fierului de calcat

Unele fiare au talpa cu varf de evacuare a aburului si fanta pentru nasturi, care permite calcarea usoara pe langa nasturi si de-a lungul tivurilor.

Capacitatea rezervorului

Opteaza pentru un fier cu rezervor de peste 1,5 l deoarece iti va permite sa calci cu abur pana la 3 ore neintrerupt fara a trebui sa il umpli.

Fii Eco

Orienteaza-te spre un model care permite setarea Eco, cu care poti economisi pana la 20% energie electrica si pana la 30% apa.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *