Diverse

Ce tipuri de ghete purtam iarna aceasta?

Recomanda informatia!

Printre elementele care nu ar trebui să lipsească din garderoba noastră, ghetele sunt o necesitate şi din punct de vedere al comfortului termic. Oricât ai fi de călduros sau oricât ar fi de călduroasă iarnă, vor fi zile în care vei simţi temperatura de afară pe propria glezna.

Prin ghete nu trebuie să se înţeleagă bocanci, e o confuzie pe care o face multă lume. Gheată e orice  încălţăminte care acoperă piciorul până deasupra gleznei.

Cum sa alegi o pereche de ghete pentru iarna

Astfel, ar fi bine să investeşti într-o pereche de calitate, de piele, pe care să le poţi folosi măcar trei ierni. Preferabil ar fi să fie şi îmblănite. Te vor proteja foarte bine împotriva frigului, iar în cazul unei creşteri a temperaturii nu vei simţi o căldură insuportabilă, iar când se va întâmpla asta cu siguranţă va fi posibilă purtarea pantofilor. Astfel de ghete de iarna gasesti si pe Walkin-incaltaminte, un magazin online cu preturi mici.

Un alt motiv pentru care ar trebuie să optezi pentru calitate e uzura puţin mai mare la care sunt supuse ghetele decât pantofii. Mai precis, partea de pe gleznă, care nu există la pantofi, va fi exercitată la fiecare pas. În cazul unor ghete de proastă calitate acea parte va prezenta cute foarte evidenţiate încă de la primele purtări sau chiar se va rupe.

Cu ce probleme te poti confrunta

O problemă cu care te vei confrunta în fiecare iarnă vor fi petele de sare rămase pe vârful încălţămintei. Cu toţii ştiu cât de enervante sunt acele urme care se usucă atât de adânc în piele şi rămân imprimate pe o perioadă foarte lungă de timp. Partea bună e că pentru orice problemă, există soluţii.

În primul rând, dacă pantoful sau gheata nu a apucat să se usuce, îndepărtează mizeria cu o perie nu prea abraziva, care să nu zgârie pielea.

Chiar dacă ai apucat să faci primul pas sau nu, după ce s-a uscat încălţămintea tamponează partea afectată cu o combinaţie de oţet şi apă în proporţii egale. Mai apoi, revin-o cu o cârpă uscată.

Cum sa iti ingrijesti ghetele de iarna

După cea de a doua uscare, termina printr-o lustruire cu cremă. În cazul încălţămintei din piele întoarsă, personal, am văzut multe soluţii în comerţ pentru întreţinerea acesteia. Singurul aspect important e periajul într-un singur sens, de preferinţă de la călcâi spre vârf.

Ca o sugestie, alege o pereche de ghete maro decât o pereche negre. Combinaţiile de culori pe care le poţi face cu prima variantă dintre cele două vor fi mult mai multe şi mai complexe decât cu cea de-a doua.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *