Diverse

Este țigara electronica sigură?

Recomanda informatia!

Piata fumatorilor este din ce in ce mai acaparata de tigari electronice. Tigara electronica este un produs destul de controversat, care a reusit de-a lungul timpului sa imparta lumea fumatorilor in doua : cei care o apreciaza si cei care considera ca este mai nesanatoasa decat tigara clasica.

Evident, intrebarea care sta pe buzele tuturor este urmatoarea: Este sigur vapatul?

Este o intrebare care nu poate avea un raspuns cu da sau nu. Orice viciu aduce un anumit procentaj de risc si daca ne raportam la siguranta totala, cu siguranta vapatul nu este sigur. Totusi, nu este cu nimic mai periculos decat consumul de junk food si de alcool. Practic, orice patrunde in organismul nostru poate sa duca la anumite probleme de sanatate.

Cu toate acestea, vapatul este mai sigur decat fumatul clasic.

Care sunt motivele pentru care vapatul este mai sigur decat tigara clasica?

  • Lichidul din tigara electronica nu contine toate substantele toxice prezente in tigara clasica. In tigara clasica exista peste 4000 de substante cancerigene activate in tipul arderii, in timp ce in tigara electronica numarul este mult mai mic sau chiar inexistent. Compozitia lichidului pentru tigara electronica este propilen glicolul si arome alimentare, elemente consumate zi de zi dintr-o multime de alimente din comert.
  • Lichidul din tigara electronica nu duce la fumat pasiv. Este un alt mare plus pe care oricine il poate confirma. Cei care sunt in jurul fumatorului nu se pot imbolnavi.
  • Tigara electronica ofera mai multe sanse de renuntare completa la viciu, prin scaderea dozei de nicotina.

Tigara electronica aduce si o serie de alte avantaje de luat in calcul

Avantajele sunt mult mai multe atunci cand vorbim despre tigara electronica. Pe langa un fumat mai sanatos, tigara electronica nu lasa miros neplacut in haine, in maini si in par, nu ii deranjeaza pe cei din jur si poate sa fie folosita chiar si in spatii inchise. Este adevarat ca majoritatea barurilor si locurilor publice interzic gestul de a fuma, nu tipul de tigara, insa libertatea unei persoane care vapeaza este mult mai mare decat libertatea unui fumator.

Nu in ultimul rand, tigara electronica este mai ieftina pe termen lung. Investitia mai mare este cea initiala, insa ulterior, lichidul se dovedeste mai ieftin si la fel si consumabilele.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *