Diverse

Stiinta te invata cum sa iti mangai pisica

Recomanda informatia!

 Persoanele care poseda cel putin o pisica stiu foarte bine ca aceste fiinte dragalase pot deveni lunatice si complet imprevizibile, in functie de starea de spirit. Insa, in ciuda atitudinii agresive cateodata, pisicile raman pentru multi animalul de companie preferat. Uneori, mangaierea poate fi o veritabila sursa de stres pentru o pisica deoarece oamenii de stiinta considera ca multi oameni nu stiu cum ar trebui sa fie mangaiata o pisica.

In urma cu putin timp, stiinta a facut un studiu pe aceasta tema pentru a evita ca posesorii de pisici sa se trezeasca cu zgarieturi in urma unei sesiuni de mangaieri. Le place cu adevarat pisicilor sa fie mangaiate sau nu? Daca da, unde anume le place sa fie mangaiate? Si cu ce frecventa? Sunt principalele intrebari la care oamenii de stiinta au incercat sa raspunda prin intermediul acestui studiu, in incercarea de a intelege si a explica din punct de vedere stiintific comportamentul pisicilor.

Concluzia la care au ajuns? Contrar asteptarilor, pisicilor nu prea le plac mangaierile noastre. Si in momentul in care le mangaiem exista anumite zone specifice pe care trebuie sa le evitam cu orice pret. Iata tot ce trebuie sa stii daca esti posesor de pisica.

Pisicile care au participat la acest studiu, 54 la numar, au fost pentru inceput mangaiate pe diferite zone ale corpului de proprietarii lor, de un cercetator si la final de o persoana necunoscuta. Reactiile pisicilor au fost mai apoi impartite in doua categorii, pozitive si negative.

Rezultatul acestui studiu: spre deosebire de alte animale de companie, cainii de exemplu, pisicile au tendinta de a reactiona in mod negativ la mangaierile proprietarului insa la cele facute de un necunoscut, nu. Studiul a mai scos la iveala faptul ca pisicile sunt extrem de reticente la mangaierile dintr-o anumita parte a corpului. Daca vrei sa ii faci pe plac pisicii tale, trebuie sa o mangai pe cap, insistand apoi pe conturul buzelor, barbie si obraji, acolo unde se afla glandele odoriferante si sa eviti cu orice pret sa o mangai pe coada deoarece este vorba despre o zona erogena.

In ceea ce priveste zona abdomenului, studiul a descris aceasta parte drept o zona hibrida deoarece exista pisici care apreciaza mangaierile in aceasta parte a corpului in timp ce altele nu. Se pare ca femelele sunt mai tolerante in aceasta privinta decat masculii.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *