Matematica din poezie

Recomanda informatia!

Multi dintre noi nici nu realizam ca avem nevoie de meditatii la limba engleza, pana cand nu ne lovim de un text putin mai complex, precum cele din teatru sau jurnalele stiintifice. Mai ales ca unele dintre explicatiile din dictionarul oxford ni se par bizare sau nenaturale, insa conform studiilor stiintifice sunt cat se poate de reale si logice.

In orice caz, pentru a patrunde pe taramurile complexe ale lingvisticii de nivel inalt, avem nevoie de ghizi, profesori specializat in limba engleza sau, in orice caz, limbile germanice.

De ce este totusi atat de complicat sa inveti o limba atat de comuna, precum engleza la nivel de facultate sau la nivelul unui scriitor de teatru?

Pentru ca un loc unde se intrunesc foarte bine stiinta lingvistica si precizia matematica este fie aria poeziei, fie in artele vizuale, muzica si, daca ne gandim la Pitagora, in filosofie. Sa luam spre exemplu tehnica shakespeareana. Aceasta are la baza versuri scrise in ritm pantametru iambic. Ritmicitatea este una dintre cele mai bune moduri de a exemplifica modul in care matematica exista in orice. Tocmai din acest motiv, se pune atat de multa baza pe acesta in scoala. Un exemplu concret pentru imbinarea complexitatii matematicii si a limbilor straine in viata cotidiana este in mijloacele de transport public. Nu poti sa calatoresti, fie si doar in oras, fara a iti calcula un buget si fara a intelege semnele de circulatie, adesea redactata doar in limba autohtona si limbile de circulatie. De asemenea, un loc in care trebuie neaparat sa stapanesti atat matematca, dar si engleza este in spatiul cel mai influent din viata unui copil: scoala.

Statistic vorbind, cea mai mare rata de esec la Bacalaureat sau testari nationale se observa la materii precum, limba straina (engleza, franceza sau germana si matematica) si matematica. O materie complexa ale carei fundamente se regasesc in orice aspect al vietii umane. Un lucru bun este ca amandoua pot fi invatate intr-un mod amuzant.

Spre exemplu, pentru cei mai creativi este mult mai simplu sa ii trimitic la meditatii matematica  stiind ca profesorul poate sa explice dintr-o perspectiva mai placuta lor – din aria creativitatii, prin analogie, oferind exemple concrete din sfera muzicii, lingvisticii, artelor si filosofiei.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *