Casa-Gradina

Cum aleg cel mai bun fier de calcat

Recomanda informatia!

Un fier de calcat bun, dotat cu functii utile, ne poate ajuta sa calcam mai usor si mai rapid hainele spalate. Il folosim cel putin o data pe saptamana, de aceea avem nevoie de un fier de calcat bun. Cel mai bun fier de calcat ne poate ajuta sa calcam mai usor si sa obtinem rezultate mai bune, cu conditia sa stim cum sa il alegem.

Putere si debit de abur. Puterea unui fier de calcat este exprimata in watt (W) si debitul de abur in gram pe minut (gr/min). Cu cat fierul de calcat este mai puternic, cu atat sarcina ta va fi usurata. Debitul de abur est important in eliminarea cutelor. Pe piata exista fiare de calcat a caror putere variaza intre 1200 W si 3200 W. Insa unul cu o putere de 2400 W este mai mult decat suficient pentru calcarea rufelor.

Talpa. Tipul de talpa utilizată de fierul de călcat este deosebit de importantă deoarece aceasta vine in contact cu obiectele tale vestimentare. Una din cele mai rezistente talpi existente pe piata este cea din ceramica. Talpa din teflon dispune de un avantaj deloc de neglijat, nu se lipeste de material in plin proces de calcare in timp ce talpa ultragliss aluneca pe rufe cu o deosebita usurinta. Exista pe piata si fiare de calcat cu talpa din inox, una din cele mai ieftine variante de pe piata insa aceasta vine cu o multime de dezavantaje: se lipeste usor de material si poate lasa scame pe rufe.

Capacitatea rezervorului. Rezervoarele fiarelor de calcat existente pe piata au o capacitate cuprinsa intre 200-400ml. Rezervorul nu trebuie sa fie prea mare altfel fierul de calcat va fi greu de tinut in mana.

Functii. Ideal ar fi sa optezi pentru un fier de calcat dotat cu mai multe functii suplimentare menite sa te ajute in procesul de calcare al rufelor. Numeroase sunt fiarele de calcat dotate cu o functie anti-calcar. Cu alte cuvinte, fierul de calcat este dotat cu un glisor care se poate activa pentru indepartarea calcarului. Aceasta functie trebuie folosita o data pe luna.

Functia de auto-curatare este cea care permite eliminarea apei, aburului si sedimentelor acumulate prin gaurile aburului. Exista fiare de calcat dotate cu functia de anti-picurare care elimina riscul patarii hainelor la o temperatura mai mica. Functia de oprire automata este utila deoarece fierul de calcat se opreste dupa 30 de secunde daca nu este folosit in pozitie orizontala.

Contrar asteptarilor, alegerea unui fier de calcat bun nu este o misiune usoara, de aceea pe site-ul VoxPedia.ro veti putea gasi un TOP 4 cele mai bune fiare de calcat de unde veti putea alege un produs foarte bun la un pret si mai bun!

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *