Casa-Gradina

Ce defineste calitatea unei saltele?

Recomanda informatia!

Unele persoane iti vor spune ca modul in care salteaua ia forma corpului tau in momentul in care te asezi pe ea. Altii vor avea o pozitie foarte diferita de aceasta spunandu-ti ca o saltea de calitate isi pastreaza forma indiferent de greutatea pe care o suporta. Indiferent de parerile individuale ale diferitelor persoane, este cert ca va trebui sa investiti in cumpararea unei saltele de calitate superioara pentru ca aceasta va avea un impact ridicat asupra sanatatii, posturii si somnului tau.

Iata care este tipologia generala a saltelelor cu mentiunea ca fiecare categorie poate sa includa atat saltele de calitate buna cat si saltele inferioare, in functie de materiale, mod de constructie, brand si, evident, pret.

 

  1. Saltele din spuma memory: Acest tip particular de saltea este construita din mai multe straturi paralele, cel superior fiind alcatuit exclusiv din spuma memory. Spuma are proprietatea de a lua forma celui care doarme pe saltea, oferind un plus de confort si de sprijin colanei vertebrale. Unele (cele mai costisitoare) contin si un extra strat din latex, care se misca intr-un mod placut oferind senzatia de leganare pe care o aveti cand incercati, de exemplu o saltea cu apa. Exista multe branduri care ofera saltele din spuma memory si latex unul dintre acestea fiind Saltex Mob, pe care il puteti gasi in showroom-uri la diferiti furnizori.

  2. Saltelele cu arcuri: Pentru unii oameni, saltelele cu arcuri sunt cea mai buna alegere. De altfel mai mult 90 % dintre saltelele care se vand pe piata intra in aceasta categorie. De ce? Evident unul dintre motive este costul. Un altul, la fel de important este obisnuinta. Acest tip de saltele, intrate pe piata de pe la inceputul anilor 1900 sunt mereu imbunatatite, si pentru unele persoane care prefera o suprafata mai rigida sunt excelente. In interiorul saltelei exista niste arcuri cilindrice din otel (cu cat mai multe, cu atat mai tare va fi salteaua), infasurate in panza si acoperite fie cu un strat de spuma, fie cu o captuseaza moale si stabila. Arcurile sunt distribuite uniform pe toata suprafata saltelei pentru a se evita “tocirea” zonei a patului asupra careia aplicam o presiune mai mare, pe o durata mai lunga de timp.  Saltelele cu arcuri sunt ideale pentru cei cu probleme de spate. Daca vreti sa vedeti care sunt optiunile la dispozitia dumneavoastra, click aici si veti gasi o multitudine de branduri si de specificatii.

  3. Paturi de dimensiuni ridicate: daca vreti un pat confortabil atat pentru dumneavoastra, cat si pentru partener s-ar putea sa trebuiasca sa alegeti o cale de mijloc. Prin aceasta ma refer la o saltea stratificata care contine atat, arcuri cat si spuma memory sau latex. Aceasta nu va fi nici prea moale, nici prea rigida, plasandu-se undeva in zona mediana.

De ce trebuie sa tinem cont:

– In primul rand de calitatea materialelor din compozitie. Cele mai bune sunt evident mai scumpe, dar vor rezista ca noi pe o perioada mai lunga de timp.

– In al doilea rand,  aveti grija ca manufacturierul saltelelor sa fie unul prestigios, care are o reputatie buna si a fost recomandat de mai multe persoane. Acestia de obicei, investesc sume mari in cercetare si sunt tot timpul la curent cu ultimele tehnologii.

– Alege o saltea care se potriveste preferintelor tale personale: ceea ce este bine pentru tine, nu este neaparat bine si pentru ceilalti.

– Daca vrei preturi bune, iti recomandam sa cumperi online.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *