Casa-Gradina

Totul despre montarea parchetului

Recomanda informatia!

Atunci cand vine vorba de renovarea unei locuinte sau a unei incaperi se ia in calcul de catre proprietar si montarea parchetului. Desi multi proprietari aleg sa monteze singuri sau sa apeleze la servicii cu tarife foarte mici si automat nu atat de calitative se recomanda apelarea la serviciile unei firme profesioniste cu experienta vasta in domeniu. Spunem asta pentru ca aparent montarea parchetului este o operatiune usoara si simpla insa in realitate nu este chiar asa si trebuie indepliniti anumiti parametrii pentru ca lucrarea sa fie durabila si executata corespunzator.

De exemplu, putini proprietari sau zugravi stiu ca parchetul(pachetele nedesfacute) trebuie tinut timp de 48 de ore in incaperea unde urmeaza a fi montat, asta pentru a se adapta la conditiile din incaperea respectiva, umiditatea incaperii sa fie mai mica de 70% sau temperatura din camera sa fie de cel putin 18 grade celsius. Aparent detalii minore acestea pot face diferenta intre un montaj de calitate sau unul facut necorespunzator. Dar acestea sunt doar cateva mici detalii premergatoare montarii. Apeland la o firma de constructii pentru a executa lucrarea vei stii cu siguranta ca respecta parametrii ceruti, beneficiaza de materialele si aparatura necesara in vedea montajului precum folie,distantieri,fierestrau electric,ruleta,sfoara de trasat si multe altele.

Montarea propriu zisa are si ea anumiti parametrii ce ar trebui respectati precum distanta ce trebuie mentinuta fata de perete(minim 10 mm), eventuale deviatii ale peretilor situatie in care placile vor trebui taiate corespunzator, suprafata (podeaua/sapa) trebuie sa fie perfect plana,foliile asezate pe sapa sa nu se suprapuna pentru a nu aparea diferente de nivel si multe altele . De asemenea o firma serioasa de constructii iti poate oferi consultanta pentru a identifica exact tipul de parchet si/sau serviciul de montaj parchet, calitatea acestuia, estimari ale costurilor materialelor si alegerea acestora in functie de dorintele si bugetul clientilor iar rezultatul final nu ar trebui sa fie altfel decat multumitor.

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *