Casa-Gradina

Ce este PVC si de ce este optiunea perfecta ?

Recomanda informatia!

Stim deja cu totii ce rol important joaca ferestrele si usile pentru casa noastra. Acestea pot fi simultan ochii tai catre lume si ceea ce te face sa te simti in siguranta acasa. Din acest motiv vom vrea sa alegem ferestre si usi care sunt atat atractive, cat si functionale, cand va veni momentul sa le inlcocuim pe cele vechi. Ferestrele din PVC satisfac ambele nevoi pe care le avem si tocmai de aceea vom incerca in acest articol sa raspundem catorva dintre cele mai comune intrebari referitoate la acest tip de tamplarie. Pentru informatii suplimentare, va invitam sa consultati furnizorii dumneavoastra locali de termopane. Acestia vor fi mai mult decat bucurosi sa va ajute.

Sa incepem cu o intrebare simpla: ce este PVC-ul?
De fapt, materialul in sine se numeste uPVC si este un material sintetic care are la baza vinilul:  este un fel de plastic dur si rezistent, prietenos din punctul de vedere al mediului inconjurator.

De ce sa folosim tamplarie PVC?
PVC-ul este alegerea perfecta pentru ferestre termopan din cateva motive. In primul rand este durabil, nu se degradeaza in timp, este un izolator eficient, este reciclabil, rezistent la incendii sau termite, usor de curatat, si nu putrezeste la contact cu umezeala prelungita. In plus, arata bine! Este elegant si modern, dar poate fi la fel de bine personalizat pentru casele cu aspect clasic sau interbelic. PVC-ul va rezista la toate intemperiile naturii, fara sa se urateasca dupa cativa ani de folosire. In plus, este cel mai ieftin material de pe piata.

In ce masura pot sa-mi personalizez geamurile din PVC?
In mod normal, ferestrele strandard din PVC sunt albe. Insa daca doriti un grad mai mare de personalizare, veti fi bucurosi sa aflati ca acesta este disponibil si in alte culori, inclusiv imitatie de lemn sau metal.

Dar in ceea ce priveste stilul?
Nu prea exista limite in ceea ce priveste stilul. Aproape tot ce se poate face in cazul tamplariei din aluminiu, se poate face si din PVC. Poti avea ferespre si usi culisante, fixe, cu deschidere dubla, glisante, cu marchiza, sau cu toc.

Se poate folosi un vitraj dublu la ferestrele din PVC?
Geamurile din PV sunt disponibile atat cu vitraj simplu, cat si dublu. Cel dublu este cu atat mai potrivit in cazul acestui tip de geamuri, cu cat le face sa fie si mai bune izolatoare fonice si termice. Exista si alte tipuri de vitraj, cum ar fi sticla cu factor E scazut, sticla calita sau sticla antiglont.

Pot sa-mi instalez singur geamurile?
Acest lucru este posibil, insa nu v-il recomandam. Se spune ca 50% din performanta termopanelor este data de calitatea manoperei la instalarea acestora. Tocmai de aceea, sfatul nostru este sa apelati la profesionisti.

Pot inlocui ferestrele actuale cu ferestre din PVC?

Fara nicio problema! Acest lucru este chiar recomandat, mai ales daca ferestrele locuintei tale sunt uzate si au o eficienta scazuta. Ferestrele noi se pot face sa aiba orice deschizatura va doriti, si se pliaza exact pe dimensiunea ferestrelor actuale. Pentru casele noi noute, sunt ideale!

La ce durabilitate pot sa ma astept?
Ferestrele PVC vin de obicei cu o garantie de minim 10 ani. Daca vi se ofera mai putin, asigurati-va ca intrebati de ce si ca luati in considerare riscurile instalarii unor termopane de calitate inferioara.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *