Casa-Gradina

Ingrijirea parchetului din lemn masiv

Recomanda informatia!

Parchetul este format din mici bucati de lemn imbinate intre ele, uneori cu ajutorul unui adeziv, precum in cazul parchetului din lemn masiv iar alteori printr-o metoda mai simpla, precum click-ul, ca in cazul parchetului laminat.

Parchetul din lemn masiv este cel care a initiat moda in materie de parchet iar calitativ, este mai bun decat parchetul laminat si stratificat. Nimeni nu pune la indoiala insa, calitatea parchetului stratificat sau chiar triplustratificat. Decorul va deveni deosebit, mai calduros, iar podeaua mai neteda si mai placuta.

Daca nu stii cum sa alegi modelul perfect de parchet, trebuie sa apelezi la un om cu experienta in asemenea detalii dar si sa te documentezi pe cont propriu. Spre exemplu, parchetul potrivit unei camere cu pereti mai inchisi la culoarea este cel de nuc. Apoi, foarte calitativ este cel de stejar sau fag, rezistent la uzura si potrivit pentru o locuinta decorata clasic, careia nu i se potriveste altceva decat parchet din lemn.

Referitor la tehnica montarii si ingrijirii, pentru cei nepriceputi la raschetare parchet exista specialisti meniti sa va ajute si, de asemenea, puteti invata singuri sa va montati piesele si apoi sa le intretineti, pentru a ramane netede si nedeteriorate.

Atunci cand achizitionati parchet, aveti in vedere dimensiunile spatiului ce urmeaza sa fie pardosit si tipul de spatiu pe care il aveti. Tineti cont de faptul ca o camera cu o umiditate ridicata sau pasibila de accidente care duc la umiditate, nu este recomandata spre a fi pardosita cu parchet din lemn sau de alt fel. Poate duce la incidente foarte periculoase si care pot fi foarte inestetice.

Aspectul fiecarui tip de parchet difera in functie de tipul de lemn, textura, fiecare avand o altfel de netezime, altfel de culori si structuri diferite. Poti verifica

Alte tipuri de parchet mai pot fi cele de bambus, de stejar, chiar stejar afumat, cu o culoare deosebita sau frasin.

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *