Casa-Gradina

Foraje puturi

Recomanda informatia!

foraje puturi

Forajele de puturi include toate lucrarie care se vor executa pentru realizarea unui put.Are in vedere toate etapele care se vor parcurge pe tot parcursul lucrarilor.

Asadar, pentru lucrarile de foraj se incepe mai intai cu testarea suprafetei, a locului unde va fi pus putul.Testarea se va face de catre cei care realizeaza putul.Acestia vor trebui sa sape pentru a vedea exact la ce adancime se afla apa si cata apa este acolo.Daca exista suficienta apa in locurile acelea, atunci putul poate fi construit.

In urmatoarea etapa, dupa stabilirea cantitatii apei, se trece la stabilirea diametrului de beton, unde anume se va aseza putul dar si la ce adancime va avea loc punerea cimentului.

A treia etapa presupune determinarea tipului de adancime la care va avea loc forajul putului si in acelasi timp, are in vedere puterea aparatului de foraj.

Dupa cele trei etape stabilite mai sus, are loc si ce de-a patra care priveste stabilirea indicatorilor de foraj dar si a betonului.In ceea ce priveste acesti indicatori, trebuie ca indicatorii atat ai betonului cat si ai forajului sa corespuna cu indicatorii aparatului de foraj, marimile lor sa fie aproximativ aceleasi.

A 5 a etapa presupune selectionarea procedurii si metodei de foraj a putului care trebuie sa aiba in vedere calitatea operatiilor care se vor efectua pentru realizarea putului.Trebuie insa ca forajul sa mearga cu viteza maxima, sa fie calitativ si acceptabile la pret.

Ca sa se faca un foraj ca lumea, constructorii trebuie sa ia in vedere toate posibilitatile deoarece pe parcursul lucrarilor, pot aparea probleme sau mici erori. De aceea, acestia trebuie sa fie atenti a fiecare detaliu in parte si sa nu scape din vedere nici o greseala.Asadar, constructorii cu experinta si practica de-a ungul anilor,.ei pot rezolva sau incerca orice problema aparuta.De asemenea, colaboarrea cu inginerii si clientii este importanta datorita faptului ca trebuie stabilite dinainte termenele de finalizare si incepere, um vor decurge lucrarile, cum se vor face platile aferente.

 

Planul facut atat de client cat si de constructor este facut de dinainte, conteaza doar cum si in ce mod vor respecta acestia proiectul de realizare a forajului putului.Unul dintre cele mai importante caracteristici pe care trebuie sa le aiba orice constructor de orice este creativitatea pentru ca el trebuie sa vada in ansamblu, cum va fi pus putul, ce metoda este buna pentru a-l realiza cat mai repede, modul de aranjare al putului .

 

1)Forajele puturilor trebuie sa fie realizate tinand cont de:

  • creativitatea, corectittudinea, experienta inginerilor si a celor care realizeaza putul,
  • tehnicile si metodele folosite de cladire a putului,
  • elementele din ciment, obiectele, aparatele de foraj, instrumentele utilizate pentru realizarea putului.

 

2)Unele foraje al puturilor poate avea ca si caracteristici esentiale :

  • ustensilele si materialele utilizate sa fie calitative
  • pretul stabilit sa fie unul avantajos,
  • aparatul de foraj sa fie ales cu atentie astfel incat acesta sa aiba indicatorii si viteza corespunzatoare de mers.

 

3)Cei care realizeaza forajele puturilor ar trebuie sa aiba ca si experiente:

  • in domenii de activitate ca si constructiile si ramurile acesteia,
  • 1,2 sau 3 ani de experienta in foraj si tipuri de foraj.

  

Astfel ca, forajele de puturi cuprind totalitatea lucrarilor efectuate pentru realizarea unui put, prin metode si tehnici specifice de foraj.Www.Puturiapa-hidrogeofor.ro

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *