Casa-Gradina

Parchet laminat vs. parchet din lemn masiv

Recomanda informatia!

Unul dintre cele mai cautate lucruri la o casa, dupa facilitati, este parchetul din lemn. Acesta are un aspect natural, este placut la atingere si rezista foarte bine in timp. Casele traditionale cu podele din lemn de esenta tare sunt la mare cautare. Vanzatorii de case noi, care au un pret de achizitie mai mic, dar care inca isi doresc acel aspect natural al lemnului, folosesc parchet laminat pentru a-i atrage pe cumparatori. Indiferent care dintre cele doua optiuni este preferata ta, exista atat argumente pro si contra pentru a cumpara parchet laminat sau parchet din lemn.

Pret

Ia in considerare pretul parchetului laminat si pretul parchetului din lemn de esenta tare pentru a determina care este cel mai potrivit pentru casa ta.

Parchet laminat: Acesta este realizat din lemn compozit presat la temperaturi ridicate. Fotografia sau imaginea de lemn de esenta tare acopera apoi lemnul compozit, pentru a forma laminatul, astfel costul de achizitie al acestuia este destul de mic. Costurile de instalare a parchetului laminat sunt in medie cu 50% mai mici decat la parchetul din lemn de esenta tare.

Parchet din lemn masiv: Acesta este realizat din arbori recoltati, iar pretul este stabilit in functie de cat de exotici sunt copacii. Pretul parchetului din lemn masiv este mai scump, precum si instalarea.

Durabilitate

Alege podeaua casei tale in functie de nivelul de trafic si de uzura. In functie de cat de durabil este parchetul pe care il vei alege, acesta se va intretine mai usor si va rezista mai bine in timp

Parchet laminat: Din moment ce este realizat din lemn presat este mai durabil si rezista la zgarieturi, umiditate si uzura mai bine decat parchetul din lemn de esenta tare. Parchet laminat este, de asemenea, usor de curatat. Cu toate acestea, chiar daca parchetul laminat este mult mai durabil, nu este la fel de atragator ca si cel din lemn masiv.

Parchet din lemn masiv: Acesta este sensibil la zgarieturi, poate fi deteriorat de umezeala excesiva si va arata uzura, mai ales in zonele cu trafic intens din casa ta. Insa, spre deosebire de cel laminat acesta are un aspect superb care poate da o eleganta aparte casei tale.

Reparatii

Podelele sunt o parte a casei tale, care intr-un moment sau altul va trebui sa fie reparate. De la accidente minore in casa, la uzura excesiva si umezeala, parchetul laminat si din lemn de esenta tare au avantaje si dezavantaje distincte.

Parchet laminat: Acesta nu se repara cu usurinta. Daca ati cumparat o podea care vine in bucati individuale care s-au rupt impreuna, se poate repara. Insa, in functie de lumina soarelui si de varsta, noua piesa s-ar putea sa nu se potriveasca foarte bine cu cele mai vechi.

Parchet din lemn masiv: Imperfectiunile acestuia pot fi reparate prin slefuire si refinisare. Acesta este un plus fata de cel laminat, in sensul ca il veti puteti pastra ani de zile.

Analizeaza cu atentie argumentele pro si contra cu privire la parchetul laminat si cel din lemn masiv si in functie de stilul tau de viata alege cea mai buna optiune.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *