Casa-Gradina

Cumparare sau inchiriere? Spatiu ceva mai mare sau mic?

Recomanda informatia!

Stii cum e – ai bani, dar niciodatanu sunt prea multi. I-ai investi in ceva, dar parca nu prea te tenteaza acea perspectiva. Si stam si ne intrebam in permanenta si totul devine mult prea ciudat si lipsit de sens. De cele mai multe ori, asta este o adevarata problema pentru multi dintre noi.

Cand reusim cu greu sa strangem o anumita suma de bani, parca nu ne vine sa achizitionam mai nimic din ceea ce ne-am propus in mod initial. E de la sine inteles, nu? Nu e ca si cum acea suma de bani ar fi fost castigata asa deodata peste noapte, fara sudoarea fruntilor noastre?

Aici exagerez putin, dar cunoasteti subiectul, indiferent ca e vorba de ceva din domeniul imobiliar sau cu totul alte problematici. Asa ca intrebarea mea este urmatoarea, ce e de facut? Sa ne achizitionam garsoniere sau mai degraba sa ne inchiriem un apartament, fie el si cu o singura camera?

Raspunsul sta in experienta de viata a fiecaruia dintre noi, dar putem sa ne oprim putin si sa analizam in detaliu fiecare astfel de situatie. Numai punand in balanta avantajele si dezavantajele vom sti cu exactitate ce este mai potrivit pentru noi. Atunci, hai sa incepem!

Principalul avantaj al garsonierei este pretul – poti vedea exemple aici, la vanzare garsoniere. In cativa ani aproape oricine are venituri peste medie isi permite sa isi achizitioneze asa ceva. Este vorba de doar cativa ani. Daca esti o persoana singuratica si nu intentionezi sa fii intr-o relatie serioasa, e alegerea perfecta. Insa, daca urasti spatiile mici, e posibil ca locuitul intr-o garsoniera sa devina o frustrare permanenta.

Ar fi ironic, pentru ca o locuinta trebuie cumparata inainte de toate pentru confortul propriu si o stare de bine, oricat de mica ar fi ea. Si mai e ceva, daca ai multe lucruri, e posibil sa nu ai locul necesar sa le depozitezi. Cand intr-o asemenea camera abia iti incape cu chiu cu vai un dulap, ar fi problematic sa iti muti intreaga garderoba, nu-i asa? Iar daca doresti sa mai chemi si pe cineva in vizita, oh, situatia se complica destul de mult. Aici ma refer la grupurile ceva mai numeroase de amici, care, stii si tu, se vor simti ca la ei acasa si vor vrea sa se intinda pe unde apuca. Acum, cred ca cunosti problema pe care o vei avea, din start.

Cealalta varianta ramane cea data de niste apartamente de inchiriat. Suna bine si aceasta, dar, dupa cum bine stii, in orasele mari ajung sa aiba niste preturi destul de mari, care s-ar putea sa te incomodeze din unele puncte de vedere. In acest sens, ideal ar fi sa stai cu partenerul de viata, daca ai unul, sau sa mizezi pe varianta unui coleg de apartament. In asa fel, vei avea posibilitatea sa pui si cativa bani deoparte, fara a avea de suferit.

Ce ti s-ar parea mai convenabil dintre cele doua? Ai vreo preferinta anume sau mizezi pe ce ti se pare mai convenabil la un moment dat? Astept pareri in comentariile de mai jos.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *