Casa-Gradina

Ce trebuie sa știi despre grupurile de pompare ape curate

Recomanda informatia!

Cu siguranta, apa curata este cel mai important element care ne sustine viata si ne ofera o multime de avantaje. Daca locuiesti la casa sau daca ai propria constructie pentru care ai nevoie de apa curata, obtinerea acesteia poate sa fie o adevarata problema.

O solutie excelenta este instalarea unor grupuri de pompare apa curata. De aici poti sa alegi variante foarte eficiente si foarte interesante, insa pana la a achizitiona un grup e pompare, care este o solutie destul de costisitoare, trebuie sa intelegi ce face.

Ce este, de fapt, un grup de pompare apa curata?

Un astfel de produs este un ansamblu realizat dintr-o pompa submersibila si un complex hidrofor, care ofera solutii complexe pentru preluarea apei. Nu toate grupurile de pompare sunt la fel, insa. In functie de modul de functionare, putem sa descoperim doua tipuri de grupuri:

1. Grupurile de pompare cu presostat. Acestea sunt foarte sigure si nu prezinta niciun risc in cazul in care lipseste apa. De regula, sunt dotate cu avertizare in cazul unei probleme si iti permit sa eviti o defectiune majora.

2. Grupurile de pompare cu turatie variabila. Acestea isi pot modifica turatia si multumita convertizorului de frecventa pot sa aduca presiunea la o valoare pe care ti-o doresti. Si aceste solutii vin la pachet cu o serie de elemente de protectie si de avertizare.

De ce sa tii cont la alegerea unui grup de pompare apa curata?

Exista cateva aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere la o astfel de achizitie. Dintre acestea, cele mai importante sunt urmatoarele:

A. Debitul maxim de pompare. Daca iti doresti o solutie foarte puternica poti opta pentru un debit de peste 70 m3/h, potrivit pentru alimentarea consumatorilor industriali si a blocurilor de apartamente. Daca iti doresti o solutie pentru o casa, un grup de pompare cu debit ceva mai mic este mai potrivit.

B. Puterea. Puterea unui grup de pompare este impartita in cea nominala si cea absorbita. Aceasta se masoara in kW si in functie de numarul acestora poti descoperi destinatia grupului pentru care optezi.

C. Inaltimea maxima de pompare. Este un punct foarte important pe care trebuie sa il iei in considerare in functie de inaltimea la care vrei sa ajunga apa. Pentru un bloc de locuinte, spre exemplu, inaltimea ar trebui sa fie de cateva zeci de metri.

D. Temperatura maxima de pompare. Opteaza intotdeauna pentru temperaturi cat mai mari. O solutie cu 45 de grade Celsius este foarte potrivita.

E. Magazinul de unde cumperi si brandul producator. De asemenea, conteaza extrem de mult de unde cumperi pompa, deoarece in felul acesta poti obtine ajutor la montare si garantie pe parcursul utilizarii. Asigura-te ca producatorul este unul de renume si are experienta solida in constructia de grupuri de pompare si de asemenea, cauta un magazin in care sa ai deplina incredere si cu care poti comunica cu usurinta.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *