Diverse

Tot ceea ce trebuie sa stii despre catargele pentru steaguri. La ce folosesc, din ce sunt construite si cum se monteaza?

Recomanda informatia!

Steagul reprezinta una dintre cele mai bune solutii prin care poate sa fie definita o comunitate, indiferent de valorile pe care aceasta comunitate este bazata. Exista o stiinta destul de complexa care se bazeaza pe steaguri si cu siguranta, exista milioane de astfel de piese textile care flutura in vant in toata lumea.

Pentru a avea efectul scontat, steagul trebuie sa fie cat mai vizibil, iar pentru asta sunt folosite diverse suporturi si catarge. Exista suporturi metalice pentru exterior si pentru interior, suporturi care permit ancorarea in berna sau suporturi pentru stalpi. Cele mai eficiente insa, se dovedesc catargele pentru steaguri, care pot inalta orice steag la inaltimi foarte mari, sunt rezistente si au o vizibilitate foarte buna.

Cine poate folosi catargele pentru steaguri?

Oricine isi doreste sa contureze un brand sau sa promoveze o idee. Acestea pot fi amplasate la intrarile firmelor, in fata centrelor comerciale, in saloanele auto, in hoteluri sau la sediile institutiile publice. Chiar si proprietatile private pot avea propriul steag si pot avea montate niste catarge.

Cate tipuri de catarge exista?

Varietatea este destul de mare si poate fi definita in functie de mai multe criterii:

  • Dupa mobilitate. Exista catarge fixe, care se ancoreaza in elemente de beton si raman intr-un singur loc pentru perioade lungi de timp sau exista catarge portabile, care pot fi mutate dintr-o parte in alta.
  • Dupa materialul din care sunt realizate. Putem descoperi catarge din metal sau din fibra de sticla, ambele cu proprietati foarte interesante. In ultima vreme, cele din fibra de sticla au fost mult mai populare, deoarece se remarca printr-o multime de avantaje.
  • Dupa modul in care poate fi arborat steagul. Exista catarge cu snur interior pe care steagul flutura in bataia vantului si este vizibil doar in prezenta acestuia. Cu ajutorul snurului interior se poate cobora sau urca steagul fara probleme, iar accesul la aceast actiune o are doar persoana autorizata. Este o solutie ideala pentru catargele montate pe domeniul public. De asemenea, exista catarge cu tija pivotanta care se rotesc in directia vantului si catarge cu tija pivotanta mobila. Cei care doresc pot opta si pentru catargele cu snur exterior, asemanatoare cu cele cu snur interior, insa care pot fi urcate si coborate de oricine.

Cum se monteaza un catarg?

Montarea unui catarg este destul de simpla, insa trebuie sa fie respectate o serie de reguli. O prima regula este reprezentata de alegerea spatiului, care trebuie sa fie cat mai vizibil. Daca urmeaza sa se monteze mai multe catarge, distanta minima dintre acestea trebuie sa fie de 60 de centimetri ( in general latimea steagului).

Catargele pot fi montate in fundatii comune, pot fi montate in fondatii cu soclu sau fara soclu sau pot fi montate in fundatii deja existente. De regula, cei care comercializeaza astfel de produse ofera si o echipa care poate face montajul.

Intrebari si raspunsuri despre catarge!

Exista o serie de intrebari uzuale pe care oricine si le pune inainte de a face o astfel de achizitie:

  • Care este cea mai buna varianta? Catargul metalic sau cel din sticla? De regula, cele din fibra de sticla sunt mult mai durabile si sunt si mai placute din punct de vedere estetic. Acestea rezosta foarte bine la raze UV, temperaturi extreme si mediu umed, sunt flexibile si rezista la vanturi de pana la 120 de km pe ora. Un mare avantaj al lor este faptul ca sunt foarte usoare. Pentru un catarg inalt de 4 metri greutatea este de 15 kg iar pentru unul de 12 metri greutatea este de 43 de kg. Catargele metalice sunt mai ieftine, insa pot sa rugineasca in timp, nu sunt atat de flexibile si de rezistente si au o greutate mare, fiind nevoie de o macara pentru a putea fi montate.
  • Exista probleme in mediile corozive. Catargele din fibra din sticla rezista fara probleme in orice tip de mediu, inclusiv in cel coroziv.
  • Cat de costisitoare este intretinerea unui catarg? De regula, intretinerea nu ar trebui sa puna probleme. Odata montat, catargul poate sa stea ani de zile fara niciun fel de intretinere.

Care sunt principelele caracteristici ale catargelor din fibra de sticla?

Fibra de sticla a reusit sa se impuna in acest domeniu din mai multe motive. Principalul motiv este dat de caracteristicile superioare pe care le prezinta:

  • Este foarte flexibila. De regula, atunci cand catargul are inaltime foarte mare ( de peste 5 metri ) , poate sa fie supus unor vanturi destul de puternice. In cazul celor foarte rigide, deformarea poate fi o problema destul de mare si permanenta. In cazul celor din fibra de sticla, deformarea nu este permanenta.
  • Este durabila. Fibra de sticla este extrem de rezistenta si face fata tuturor factorilor din mediul exterior, incepand cu coroziunea si terminand cu rugina. Daca metalul necesita o revopsire ocazionala, acest material poate sa reziste fara probleme cu o simpla curatare anuala.
  • Partea estetica. Nu in ultimul rand, catargele din fibra de sticla sunt deosebite din punct de vedere estetic, pastrandu-si culoarea pe termen lung. Astfel, aceasta face fata fara probleme la razele UV sau chiar la ploile acide.

De ce si-ar instala cineva un catarg pentru steaguri in mediul privat?

De regula, catargele sunt montate pe proprietatile unde se desfasoara diverse activitati economice, insa pot fi montate si pe proprietatile persoanelor fizice. Pentur firme, avantajele sunt foarte mari:

  • Vizibilitate de la mare distanta. Spre exemplu, o benzinarie poate sa isi arate pozitia pe distante de cativa km.
  • Branding. Cu ajutorul unui astfel de produs se poate contura mult mai bine un branding.
  • Reclama ieftina. Nu in ultimul rand, catargul poate sa afiseze steaguri care promoveaza diverse reclame.

In ceea ce priveste persoanele fizice, catargul poate sa reprezinte un element estetic cat se poate de interesant.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *